K vitamin

Osztályozás
Vit D3 2000 +K2

22

A D-VITAMIN SEGÍTI AZ IMMUNRENDSZER MEGFELELŐ MŰKÖDÉSÉT 60 NAPOS ÉTREND-KIEGÉSZÍTÉS A K-VITAMIN HOZZÁJÁRUL A NORMÁL VÉRALVADÁSHOZ A D-VITAMIN SEGÍT FENNTARTANI AZ ...

1 690 Ft

Jelenleg kizárólag a kínálatban elérhető termékeket nézi át. Itt találhatók a kategória nem elérhető termékei K vitamin.

Mi a K-vitamin?

A K-vitamin a zsírban oldódó vegyületek egy csoportja, amelyek kulcsszerepet játszanak a véralvadásban és a csontok egészségében. A K-vitamin fő formái a K1 (filokinon), amely főként a leveles zöldségekben található, és a K2 (menakinon), amely az erjesztett élelmiszerekben található. A K-vitamin elengedhetetlen a megfelelő véralvadásért felelős fehérjék aktiválásához, és segíti a kalcium beépülését a csontszövetbe, ami kulcsfontosságú az egészséges csontok fenntartásához.

A K-vitamin-pótlás előnyei

A K-vitamin rendkívül fontos a véralvadási rendszer számára. A K-vitaminhiányban szenvedő embereknél véralvadási problémák léphetnek fel, ami sérülések esetén elhúzódó vérzéshez vezethet. Emellett a K2-vitamin támogatja a csontok mineralizációját, ami különösen fontos az idősek és a csontritkulás veszélyének kitettek számára. Támogatja a szív egészségét is, mivel segít megelőzni a kalcium felhalmozódását az erekben.

K-vitamin és a csontok egészsége

A K-vitamin egyik legfontosabb aspektusa a csontok egészségére gyakorolt hatása. A K2-vitamin kulcsszerepet játszik a szervezet kalcium-anyagcseréjének szabályozásában, és támogatja azokat a folyamatokat, amelyek megakadályozzák, hogy a kalcium lágyszövetekben rakódjon le, és a csontokba irányuljon át. A K2-vitamin rendszeres pótlása, különösen D-vitaminnal kombinálva, jelentősen csökkentheti a csonttörések kockázatát.

A K-vitamin története és egy érdekes tény

A K-vitamint 1929-ben Henrik Dam dán biokémikus fedezte fel, aki észrevette, hogy a táplálékukból a vitamint nélkülöző csirkéknek véralvadási problémáik vannak. Azóta a K-vitamin egyre nagyobb jelentőségre tett szert, különösen a csontok egészségével összefüggésben. Érdekes megjegyezni, hogy a K2-vitamint, amely főként fermentált élelmiszerekből származik, a japán étrendben hagyományosan nagy mennyiségben fogyasztották, ami magyarázatot adhat a csontritkulás alacsonyabb előfordulására ebben az országban.

Összefoglaló

A K-vitamin létfontosságú a szív- és érrendszeri, valamint a csontok egészségéhez. Rendszeres bevitele támogatja a megfelelő véralvadást és az egészséges csontmineralizációt, ami minden korosztály számára fontos, különösen a csontritkulás kockázatának kitettek számára.

Források: 

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/24304548/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5537761/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/25412783/
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből
A kosár értéke : ...
A termék ára tartalmazza az ÁFA összegét
A terméket hozzáadása megtörtént
A termék ára tartalmazza az ÁFA összegét