Ashwagandha

Osztályozás

Jelenleg kizárólag a kínálatban elérhető termékeket nézi át. Itt találhatók a kategória nem elérhető termékei Ashwagandha.

Az Ashwagandha vagy indiai ginzeng az adaptogének kategóriájába tartozó étrend-kiegészítők közé tartozik. Hatásuk a szervezet egyensúlyának helyreállítása. Az adaptogének többek között javítják az idegrendszer működését, növelik a fizikai és mentális stresszel szembeni ellenálló képességet. A kiegészítés jelentősége jelentősen megnőtt az elmúlt két-három évben a sok pozitív vélemény és a rövid távú hatékonysága miatt. Tulajdonságait a sportolók táplálékkiegészítésében is használják. Az ashwagandha hatását a fehérgalléros dolgozók is felismerték, akik a munkahelyükön számos stresszes helyzetnek vannak kitéve. Az ayurvédikus gyógyászatban évszázadok óta ismert a férfiak vitalitásának fokozására.

Hogyan működnek az adaptogének?

Az adaptogének olyan étrend-kiegészítők csoportja, amelyek célja, hogy számos mechanizmus befolyásolásával helyreállítsák a szervezet egyensúlyát. Az adaptogének kifejezés elsősorban az idegrendszerre utal, amely a kivonat hatására ellenállóbbá válik a stresszel szemben. Így leírható, hogy az ashwagandában található aktív vegyületek megvédnek minket a stresszoroktól. Képesek vagyunk hatékonyabban dolgozni anélkül, hogy elveszítenénk a koncentrációnkat. Az Ashwaganda nyugtató, nyugtató, tonizáló hatású is. Ideálisan alkalmas a felépülés javítására szolgáló étrend részeként. Azok, akik stresszesek, felelősségteljes munkát végeznek, és különböző mentális túlterheléseknek vannak kitéve, szintén nagy hasznát veszik a kiegészítésnek. Az indiai ginzeng támogatja a rákellenes, antibakteriális és gyulladáscsökkentő terápiákat, valamint erősíti az immunrendszert. Megszünteti a fáradtságot, javítja a mentális funkciókat és növeli a stresszel szembeni ellenálló képességet.

Az ashwagandha használatának további előnyei

Az Ashwagandha-alapú kiegészítőket olyan sportolók használják, akik szeretnék fokozni a regenerálódást. A növény többek között mélyebb alvást tesz lehetővé, ami felgyorsítja a szövetek regenerációs folyamatát. Hatóanyagai meglehetősen széles hatásspektrummal rendelkeznek. Jótékony hatásokról számoltak be ízületi gyulladás, tuberkulózis, hörghurut és még vitiligo kezelése során is. Mi több, az ashwagandha bizonyítottan kiváló hatással van az alvás minőségének javítására, ezért a sportolók szívesen töltenek le egy ilyen típusú kiegészítőt. Szintén nagy jelentőséggel bírnak a növényi kivonatban található glikovitanolidok, amelyek a szervezet immunfolyamatait támogató hatással bírnak.

Az ashwagandha adagolása

A kiegészítés megfelelő mennyisége a céltól és a szabványosítástól függ. A minimális adag, amely számos pozitív hatást mutat, körülbelül 30 mg vitanolidot kell, hogy jelentsen naponta.

Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből