Kálium

Osztályozás

Jelenleg kizárólag a kínálatban elérhető termékeket nézi át. Itt találhatók a kategória nem elérhető termékei Kálium.

A kálium kulcsfontosságú elektrolit, amely alapvető szerepet játszik a szervezet víz-elektrolit egyensúlyának fenntartásában, a vérnyomás szabályozásában, valamint az ideg- és izomrendszer megfelelő működésében. Ez az egyik legfontosabb ásványi anyag, amelynek megfelelő szintje a szervezetben létfontosságú a szív és a szív- és érrendszer egészségéhez. A kálium támogatja a veseműködést is, mivel segít eltávolítani a felesleges nátriumot a szervezetből, ami hozzájárul az egészséges vérnyomás fenntartásához.

Milyen előnyei vannak a káliumnak?

A kálium támogatja a szív egészségét azáltal, hogy segít szabályozni a szívritmust és fenntartani az egészséges vérnyomást. Az izmok és az idegrendszer normális működéséhez is elengedhetetlen, segít megelőzni az izomgörcsöket és támogatja a motoros koordinációt. Emellett a kálium kulcsszerepet játszik a szervezet folyadékszintjének szabályozásában, ami fontos az elektrolit-egyensúly fenntartásában és a kiszáradás megelőzésében. A kálium támogatja a vese egészségét is, mivel segít eltávolítani a felesleges nátriumot a szervezetből, ami kulcsfontosságú a magas vérnyomás és a kapcsolódó szív- és érrendszeri betegségek megelőzésében.

Miért használja a káliumot?

A káliumbevitel elengedhetetlen a szív, az izmok és az idegrendszer egészségének fenntartásához. A kálium segít szabályozni a vérnyomást, ami kulcsfontosságú a szív- és érrendszeri betegségek, például a magas vérnyomás megelőzésében. A rendszeres káliumellátás segíthet megelőzni az izomgörcsöket is, amelyek gyakran az elektrolithiány következményei. Ezenkívül a kálium támogatja a víz-elektrolit egyensúlyt, ami fontos az általános egészség és jólét szempontjából.

Hogyan építsem be a káliumot a napi étrendembe?

A kálium számos természetes élelmiszerben megtalálható, például a banánban, a narancsban, a burgonyában, a spenótban, az avokádóban és a paradicsomban. Ezen élelmiszerek rendszeres fogyasztása biztosíthatja, hogy a szervezeted elegendő káliumhoz jusson. Hiány esetén érdemes megfontolni a káliumpótlást, különösen olyan fokozott igénybevételű helyzetekben, mint az intenzív fizikai megterhelés, a stressz vagy a magas hőmérséklet. A rendszeres káliumellátás számos szinten támogatja az egészséget, és kulcsfontosságú a szervezet elektrolitegyensúlyának fenntartásában.

Források:

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/29552987/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5756079/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28944611/
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből
A kosár értéke : ...
A termék ára tartalmazza az ÁFA összegét
A terméket hozzáadása megtörtént
A termék ára tartalmazza az ÁFA összegét