ALLNUTRITION FRULOVE IN JELLY FOREST FRUITS másszóval gyümölcszselé, amelybe darabolt erdei gyümölcsöket mártottunk. A Frulove in Jelly Forest Fruits könnyű állagú – kicsit zselére emlékeztet, amibe szeder, áfonya, málna, feketeribizli és tőzegáfonya darabokat mártottunk. Gyümölcszseléink kizárólag legmagasabb minőségű gyümölcsökből készülnek.
ALLNUTRITION - FRULOVE IN JELLY FOREST FRUITS zselé sokféle módon felhasználható. Adható gofrihoz és palacsintához, fagyihoz, tejszínhabhoz, cukrászsüteményekhez, derelyéhez, tésztához, rizshez. Friss és gondosan válogatott gyümölcsöt dolgoztunk fel.
A szeder egy komplett növénycsalád, amelybe a málna is beletartozik. A szeder gyakran vadon nő, de mielőtt savanykás, karakteres utóízét élveznénk, érdemes egy pillantást vetni tulajdonságaira és a felhasználási módjaira. Például kiváló C-vitamin forrás. Ennek köszönhetően nemcsak az immunrendszerre, hanem a megjelenésünkre is jó hatással van.
Ráadásul, a szederben B-vitaminok (B6-vitamin, tiamin, riboflavin és folsav), illetve E-, A- és K-vitamin is van. A szeder rengeteg ásványi anyagot is tartalmaz, például magas a mangán-, réz- és cinktartalma. Ennek köszönhetően szeder fogyasztása erősíti csontjainkat, idegrendszerünket, és növeli libidónkat. A szeder sok antioxidánst, vagyis olyan anyagot tartalmaz, amelyek megkötik a felesleges szabadgyököket. A szeder glikémiás indexe is alacsony, mindössze 25, így a cukorbetegeknek sem kell aggódniuk afelől, hogy a szedertől megemelkedne a vércukorszintjük.
Az áfonya a szervezet számára sok fontos anyagot tartalmazó apró gyümölcs, . Rengeteg benne a vitamin - A-, B1-, B2-, PP- és C-vitamin - és ásványi anyag – , továbbá tartalmaz flavonoidokat, tanninokat, antocianinokat, fitoösztrogéneket, pektint, folsavat, rostot és ásványi anyagokat: káliumot, foszfort, kalciumot, cinket, vasat, mangánt. Az áfonya az egész szervezetre jó egészségügyi hatást gyakorló, számtalan értékes tápanyagot biztosít. Jó hatással van a látásra és a keringési rendszerre.
Hatásai:
Antioxidáns – antioxidáns összetevői eltávolítják a felesleges szabadgyököket, szépítve ezzel a bőrt.
Antibakteriális – baktériumok és vírusok szaporodását megakadályozó anyagot tartalmaz
Gyulladáscsökkentő – a gyulladásos reakciókat csökkentő cianidineket és C-vitamint tartalmaz.
A málna édeskés ízű, magas tápértékű gyümölcs. Friss gyümölcsként, szárítva és gyümölcsléként is rendkívül értékes tápanyagokat nyújt, amelyek az egész szervezetre jó egészségügyi hatással vannak.
A málna vitaminokban, például C-, E-, B1-, B2-, B6-vitaminban, és sokféle ásványi anyagban – káliumban, magnéziumban, kalciumban, vasban – gazdag. Emellett, a szervezet természetes védelmét erősítő antocián színezékeinek köszönhetően jótékonyan hat az immunrendszer működésére. Szabályozza a bélműködést – sok pektint, azaz rostot tartalmaz, amely támogatja a bélműködés szabályozását és fenntartja a belek mikroflórájának megfelelő egyensúlyát.
Magas polifenoltartalma (értékes antioxidáns forrás) miatt természetes antioxidáns. Csökkenti a szabad oxigéngyökök káros hatását és védi a szervezetet különféle betegségek kialakulásával szemben.