KISZERELÉS: 500 G, ADAGMENNYISÉG: 100, SZÉNHIDRÁT: 4,99 G
MIÉRT FOGYASSZ ALLNUTRITION XILITET?
- A FEHÉR CUKOR TERMÉSZETES HELYETTESÍTŐJE
- UKORBETEGEKNEK AJÁNLOTT
- MINDENFÉLE SÜTEMÉNYHEZ ÉS GYÜMÖLCSBEFŐTTHÖZ IDEÁLIS
- 40%-KAL KEVESEBB KALÓRIÁT TARTALMAZ, MINT A CUKOR
Az ALLNUTRITION XILIT természetes eredetű vegyület, mely az ún. poliolok csoportjába tartozik. A természetben számos növény, pl. zöldségek, gyümölcsök és a nyírfa rostos és fás elemeinek alkotóelemeként fordul elő. Először nyírfából nyerték ki, ezért nevezik nyírfacukornak.
A xilit megjelenése a hagyományos cukorra hasonlít, íze is hasonló. A hasonlóság azonban ebben ki is merül. A különbségek a felszívódási és metabolizálódási fázisban jelennek meg. A xilit fogyasztás után nem vált ki lényeges glükózválaszt, sem inzulinválaszt. Ezért is ajánlott inzulinháztartási zavarokban szenvedőknek, pl. cukorbetegeknek. Továbbá a xilit édesebb és alacsonyabb kalóriatartalmú a cukornál (1 g xilitben alig 2,4 kcal van, míg 1 g szacharózban 4 kcal), ezért a xilittel édesített ételek energiatartalma alacsonyabb.
![]()
Diétázók a xilittel könnyen szabályozhatják testsúlyukat. Lassítja a gyomor kiürülését, így fokozza a telítettségérzést, és ezáltal csökkenti az általános táplálékbevitelt. A xilit nem fermentálódik a tápcsatornában úgy, mint a glükóz, a fruktóz vagy a szacharóz. Fontos, hogy a xilit a cukorral szemben nem rontja a fogakat, ezért segíti a fogszuvasodással szembeni küzdelmet.
Túlzott fogyasztása hashajtó hatású lehet.
MIKOR AJÁNLOTT AZ ALLNUTRITION XILIT FOGYASZTÁSA?
HASZNÁLJA CUKORPÓTLÓKÉNT, KEVERJE ITALOKHOZ, ÉTELEKHEZ, DESSZERTEKHEZ ÉS PÉKSÜTEMÉNYEKHEZ!