Elektrolitok

Osztályozás
Electrolytes

4

ELEKTROLITOK KÖNNYŰ PÓTLÁSA ÖT ÁSVÁNYI ANYAGGAL GAZDAGÍTVA A MAGNÉZIUM SEGÍT MEGTARTANI AZ ELEKTROLIT EGYENSÚLYÁT TÁMOGATÁS MINDEN FIZIKAI AKTIVITÁS SORÁN AKÁR 40 ...

2 990 Ft

Az elektrolitok olyan ásványi anyagok, amelyek kulcsszerepet játszanak a szervezet víz-elektrolit egyensúlyának fenntartásában, valamint az izmok, az idegrendszer és a szív- és érrendszer normál működésében. A legfontosabb elektrolitok a nátrium, a kálium, a magnézium, a kalcium és a klorid. Az elektrolitpótlás különösen fontos a fizikailag aktív emberek, a sportolók és a forró éghajlaton élők vagy a kiszáradással küzdők számára. Az elektrolitok segítenek fenntartani a megfelelő hidratáltságot, megelőzik az izomgörcsöket és támogatják a szív és az idegrendszer egészségét.

Milyen előnyei vannak az elektrolitoknak?

Az elektrolitok támogatják a víz-elektrolit egyensúlyt, ami kulcsfontosságú a megfelelő hidratáltság fenntartásához. A nátrium és a kálium kulcsszerepet játszik a vérnyomás szabályozásában, valamint az izom- és idegrendszeri működésben. A magnézium támogatja az izomlazítást és megakadályozza a görcsök kialakulását, ami különösen fontos a sportolók számára. A kalcium és a magnézium nélkülözhetetlen a csontok és a fogak egészségéhez, és támogatja a normál izomműködést is. Az elektrolitok az idegimpulzusok vezetéséhez is elengedhetetlenek, ami befolyásolja a motoros koordinációt és a kognitív funkciókat.

Miért használjunk elektrolitokat?

Az elektrolitok fogyasztása különösen fontos olyan helyzetekben, amikor fokozottan szükség van ezekre az ásványi anyagokra, például intenzív testmozgás, magas hőmérséklet, stressz vagy kiszáradás esetén. Az elektrolitok rendszeres pótlása segíthet a megfelelő hidratáltsági szint fenntartásában, az izomgörcsök megelőzésében, valamint a szív és az idegrendszer egészségének támogatásában. Az elektrolitok elengedhetetlenek az elektrolit-egyensúly fenntartásához, ami kulcsfontosságú az általános egészség és jólét szempontjából, különösen stressz vagy intenzív testmozgás esetén.

Hogyan építsem be az elektrolitokat a napi étrendembe?

Az elektrolitokat zöldségekben, gyümölcsökben, diófélékben, magvakban és teljes kiőrlésű gabonából készült termékekben gazdag étrenddel lehet biztosítani a szervezet számára. Fokozott szükséglet esetén érdemes megfontolni az elektrolitpótlást, különösen intenzív edzés, meleg időjárás vagy betegség esetén. Az elektrolitok étrend-kiegészítő formájában kaphatók porok, pezsgőtabletták vagy izotóniás italok formájában, amelyek könnyen használhatók napi szinten a megfelelő hidratáltság és a szervezet egészségének támogatása érdekében.

Források:

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28531979/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5573739/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/28151917/
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből
A kosár értéke : ...
A termék ára tartalmazza az ÁFA összegét
A terméket hozzáadása megtörtént
A termék ára tartalmazza az ÁFA összegét