Érdemes B-vitamin komplexet használni?

A napi étrendnek több okból is változatosnak kell lennie. Az egyik az, hogy nincsenek olyan termékek, amelyek a napi szükségletnek megfelelő mennyiségben biztosítanák az összes B-vitamint, ugyanakkor általánosan kedveltek lennének, és nem okoznák a szervezetben más vegyületek feleslegének kockázatát. A legjobb példa erre a máj, amely egy komplett B-vitamin-készletet tartalmaz, de nem mindenki szereti, ugyanakkor ha túl gyakran fogyasztják, az A-vitamin-hipervitaminózis kockázata is fennállhat.

b-vitamin

  1. Biológiailag aktív vitaminok
  2. B-vitamint segítő anyagok

Jó megoldás a nagy igényű emberek esetében és a „szemre” meghatározott étrend esetén a komplex étrend-kiegészítés. A B-vitaminok több éves kutatása után ma már ismertek a legjobban felszívódó formák, és egyre gyakrabban jelennek meg hordozóanyagokkal kísért komplex készítményekben.

Biológiailag aktív vitaminok

A szervezet B-vitaminokkal való táplálásának egyik korlátja az, hogy milyen mértékben működik az emésztőrendszerben ezeknek a vegyületeknek a felszívódásáért felelős faktora. Egyes B-vitaminok esetében a biohasznosulás több százalékos, az elfogyasztott mennyiség fennmaradó része pedig kiürül. A tápanyagok biológiai hozzáférhetőségével kapcsolatos számos tanulmánynak köszönhetően kifejlesztették egyes vitaminok kémiai formáit, amelyek sokkal nagyobb biológiai hozzáférhetőséget tesznek lehetővé, mint a hagyományos élelmiszerek vagy az évekkel ezelőtt kapható kiegészítők esetében.

A példák közé tartoznak az olyan vegyületek, mint a piridoxál-foszfát (aktivált piridoxinnal; B6), a kalcium-metilfolát (aktivált folsavval; B9) vagy a metil-kobalamin (aktivált kobalaminnal; B12). Úgy tűnik, hogy ezek a vitaminok ebben a csoportban kulcsfontosságúak az egészség szempontjából, mivel kivételesen nagy részesedéssel bírnak a vörösvértestek, a neurotranszmitterek, a fehérjék és a DNS termelésében.

A szervezetnek ezekkel a vegyületekkel való kellően magas bevitelével kapcsolatos probléma az eliminációs diétát, például növényi alapú étrendet folytatókat, valamint a nyugati típusú étrendet követő embereket érintheti, amelyek nem tartalmaznak elegendő zöldséget, gabonaféléket, dióféléket és magvakat. A B-vitaminok felszívódása gasztrointesztinális betegségekben (pl. Crohn-betegség) jelentősen gátolt, vagy akár vészes vérszegénységben vagy autoimmun betegségben teljesen el van lehetetlenítve.

B-vitamint segítő anyagok

ALLNUTRITION B-COMPLEX 50 METHYL

A biokémiailag aktivált B-vitaminok, valamint egyéb, további módosítások nélkül jó biohasznosulású vitaminok hatását az e vitaminokhoz hasonló szerkezetű és funkciójú vegyületek támogathatják. Ezek a vegyületek azonban meglehetősen könnyen elérhetők az élelmiszerekben, vagy a szervezetben termelődnek, ezért nem sorolják őket a klasszikus tápanyagok közé.

Ezek közé tartozik a kolin, az inozit és a para-amino-benzoesav (PABA). A kolin a sejtmembránok és a serkentő neurotranszmitter, az acetilkolin fontos eleme. Az inozitol egy antioxidáns, amely részt vesz a glükóz metabolizmusában. A PABA egyik specifikus funkciója, hogy részt vesz a gyomor-bél traktusban lévő baktériumok aktivált folsavtermelésében.

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből