Mi az a WPI? Hogyan adagoljuk a tejsavófehérje-izolátumot

A fehérje-kiegészítők fontos elemei az edzést végző emberek étrendjének. Az erőnléti edzés több mint kétszeresére növeli a fehérjeszükségletet, ami szükségessé teszi az étrend fehérjével való kiegészítését. A megfelelő mennyiségű fehérje hiánya jelentősen rontja a regenerációt, és nem ad lehetőséget az izomzat fejlesztésére.

A fehérje-kiegészítő az a termék, amely könnyen és kényelmesen biztosítja számunkra a kiváló minőségű fehérjéket. A táplálék-kiegészítők piacán különféle fehérjefrakciókkal találkozunk, amelyek rejtélyes rövidítések, például WPI alatt rejtőznek. 

tejsavófehérje izolátumot használó ember

  1. Mi az a WPI?
  2. Hogyan adagoljuk a tejsavófehérje-izolátumot?
  3. Mit érdemes szem előtt tartani?

Mi az a WPI?

A WPI egy rövidítés, amely a Whey Protein Isolate angol elnevezésből származik, ami azt jelenti, hogy tejsavófehérje izolátum. A tejsavófehérjék szárított tejsavóból származó tejfehérjék. Természetesen a szárított tejsavó önmagában nem megfelelő termék az edző személy étrendjében, de itt csak a benne lévő fehérjékről van szó. A technológiai folyamat lehetővé teszi, hogy elkülönítsük magukat a fehérjéket, amelyek gazdag aminosavforrások. 

A WPI egyike annak a három állati fehérje-frakciónak, amelyek az étrend-kiegészítőket áruló boltokban kaphatók. Jellemzője, hogy 100 g termékben magas fehérje arányt tartalmaz, ami elérheti a 90%-ot. Ez átlagosan 10-15%-kal több, mint a koncentrátum (WPC) esetében.

Sőt, kiváló választás azoknak, akiknek problémái vannak a laktóz emésztésével. A WPI mentes a legtöbb tejcukortól. Nem elég, hogy jó minőségű, gyakorlatilag cukor- és zsírmentes terméket kapunk, emellett kiválóan felszívódik és ellát minket minden szükséges aminosavval. 

Hogyan adagoljuk a tejsavófehérje-izolátumot?

Egy edzõ személy számára a legfontosabb az edzés után bevitt fehérje. Az adag méretét az edzést végző személy testsúlyához kell igazítani. Az edzés utáni időszakban azonban legalább 30 g kiegészítő fogyasztása javasolt. Ez az a mennyiség, amely lehetővé teszi az izomrostok szintézisének elindítását.

Az edzés utáni, jó minőségű fehérje-kiegészítő fogyasztása (shake formájában) a gyorsabb izomregenerációt is lehetővé teszi. Természetesen semmi sem akadályozza a fehérje más napszakban történő fogyasztását, ami megköveteli, hogy gyorsan biztosítsuk a fehérjéket a napi étrend kiegészítéseként.  

Sokan az ételek kiegészítéseként is használják a WPI-t. Elég, ha a fehérjét összekeverjük például rizzsel vagy darával, hozzáadunk egy kis gyümölcsöt, és egy jó minőségű ételt kapunk édes desszert formájában. A testépítők általában napi 1-3 adag tejsavófehérjét fogyasztanak el.

Mit érdemes szem előtt tartani?

A WPI egyfajta fehérje-kiegészítő, amelyet magasabb tisztítási fok jellemez, mint az olcsóbb WPC-t. A fehérjetartalom nagyon magas, körülbelül 80-90%. Ez egy tökéletes termék azoknak, akik jó minőségű fehérjét keresnek, amely kevesebb zsírt és cukrot tartalmaz, mint a klasszikus tejsavófehérje koncentrátum. Általában az edzés előtti időszakban fogyasztjuk ezt a fajta kiegészítőt, de az izolátumot napi étrendünk kiegészítéseként is használhatjuk. 

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből