Recept fehérje crème brûlée

Vannak napok, amikor valami különlegesre vágyunk. Valami krémesre, nyugodt, puha textúrájúra, ami azonnal felvidít és egy kis luxusérzetet ad. De ugyanakkor szeretnénk vigyázni magunkra, nem túlzásba vinni a cukorral, és olyan desszerteket választani, amelyek nem „tönkreteszik” az egész napi étrendünket.

crème brûlée

  1. Tökéletes bármelyik évszakban
  2. Miért érdemes elkészíteni?
  3. Hozzávalók (2 adaghoz)
  4. Elkészítés
  5. Táplálkozási értékek – 1 adag
  6. A fehérje szerepe az alakformálásban

Tökéletes bármelyik évszakban

Ez a crème brûlée ideális ilyen pillanatokra. Elegáns, gyönyörűen mutat az asztalon, és klasszikus formája ellenére könnyű, laktató és rugalmas étrendhez is alkalmas. Tálalhatod edzés után, délutáni kávé mellé, egy lusta estén, vagy desszertként a vendégeknek – garantálom, hogy mindenki meg fog lepődni, milyen könnyű elkészíteni.

Miért érdemes elkészíteni?

Ez a desszert ötvözi mindazt, amit a klasszikus crème brûlée-ben szeretünk – bársonyos, selymes krém és az a különleges, ropogós kéreg –, de extra fehérjével, kevesebb cukorral és kiegyensúlyozottabb tápértékkel gazdagított. Ez azt jelenti, hogy megkóstolhatod ezt az édességet anélkül, hogy nehéznek éreznéd magad, vagy úgy éreznéd, hogy „eltérsz a tervtől”. Kiváló alternatíva a hagyományos desszertekhez képest, amelyek csak ideiglenes elégedettséget nyújtanak.

Hozzávalók (2 adaghoz)

  • 2 tojássárgája
  • 100 ml 30%-os tejszín
  • 50 ml tej
  • 15 g xilit
  • 20 g crème brûlée ízű fehérje-kiegészítő – ALLNUTRITION WHEY DELICIOUS
  • 20 g cukor (karamellizáláshoz)

Elkészítés

crème brûlée

Először óvatosan keverje össze a tojássárgáját a xilitollal, amíg az összetevők össze nem állnak, hogy a keverék sima és egyenletes legyen, de ne legyen levegős. Egy külön edényben keverje össze a tejszínt a tejjel és a fehérje-kiegészítővel, majd alacsony lángon melegítse fel, majdnem forráspontig – de ne hagyja, hogy a folyadék erőteljesen bugyogjon. Amikor a keverék forró, vékony sugárban öntse a tojássárgája keverékhez, folyamatosan keverve, hogy a tojás ne csomósodjon össze. Öntse a keveréket egy szitán, hogy tökéletesen sima állagot érjen el.

Öntse a kész keveréket ramekin formákba, és tegye 160 °C-ra előmelegített sütőbe körülbelül 20 percre, amíg a krém kissé meg nem szilárdul és rugalmas nem lesz tapintásra. A sütőből kivéve hagyja teljesen kihűlni, majd tegye legalább két-három órára hűtőbe, hogy megfelelő állagú és hűvös finomság legyen. Tálalás előtt szórjon egy vékony réteg cukrot a tetejére, és pirítsa meg konyhai lángszóróval, hogy ropogós, aranybarna kéreg keletkezzen, amely kanállal megrepedve kellemes ropogást ad.

Táplálkozási értékek – 1 adag

Energia: 315 kcal

Szénhidrát: 21 g

Fehérje: 13 g

Zsír: 22 g

A fehérje szerepe az alakformálásban

A fehérje-kiegészítők hozzáadása nem csak az ízről szól, hanem a szervezet támogatásáról is – különösen, ha fontos számodra az alakod. A fehérje segít a teltségérzetben, támogatja az izomszövetek regenerálódását és növekedését, és a megfelelő mennyiségben fogyasztva elősegíti a fogyást.

Ez a desszert is illeszkedik ezekhez az elvekhez: édes, krémes és kellemesen „kényeztető”, mégis táplálóbb, mint a klasszikus változat. Ennek köszönhetően még fogyókúrás étrend mellett is élvezhet egy desszertet, amely nemcsak finom, hanem a céljai elérését is segíti.

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD