Mit érdemes szedni az erős ízületek érdekében?

Az emberi szervezet sokféle vegyületből áll, amelyek különböző fizikai-kémiai tulajdonságokkal rendelkeznek. Egyes összetevők mindegyik szövetben gyakoriak, míg mások speciálisabb funkciókkal rendelkeznek. A jól megtervezett és betartott étrend az egészséges életvitel alapja, de a jelenlegi élettempó nem könnyíti meg a dolgunkat.

erőnléti edzés - eros ízületek

  1. Törődsz az egészségeddel? Több szinten cselekedj!
  2. Kollagén hidrolizátum C-vitaminnal
  3. Glükózamin kondroitinnal és hialuronsavval
  4. MSM
  5. Gyulladáscsökkentő növényi kivonatok

Törődsz az egészségeddel? Több szinten cselekedj!

A szervezetben lévő kötőszövetek támogatása érdekében a legjobb a többirányú megközelítés, és az étrenden kívül érdemes odafigyelni bizonyos bioaktív vegyületekre is, amelyeket a legkönnyebb átfogó étrend-kiegészítők formájában biztosítani. 

Kollagén hidrolizátum C-vitaminnal

A kollagén az egyik legszélesebb körben elterjedt fehérje a szervezetben. Erős koncentrációja például a porcokban fordul elő, de a bőr, haj, körmök, csontok, izmok, tüdő, emésztőrendszer és erek részét is képezi. A kollagénnek 28 típusát azonosították, de az I. típus főleg állati szervezetek építőköve.

ALLNUTRITION COLLAGEN PRO

A kollagén-hidrolizátumot tartalmazó étrend-kiegészítők a gyors asszimilációt és a magas szintű biológiai aktivitást célozzák. Hatása nemcsak a szépség és az ízületek, hanem a szív- és érrendszer egészségének összefüggésében is megfigyelhető. A peptidek formájában hidrolizált kollagént leggyakrabban C-vitaminnal párhuzamosan szedik, mivel ez a szervezetben kollagénszintézist serkentő, fontos tényező.

Glükózamin kondroitinnal és hialuronsavval

A glükózamin egy olyan vegyület, amely az aminosavak és a szénhidrátok között található forma, mivel glutaminból és glükózból áll. Ezenkívül fokozza a kondroitin termelését, amely egy másik nagyon fontos vegyület az ízületek számára. Mindkét anyag a porc és az extracelluláris mátrix fontos eleme, amely alakítja a szövetek hidratáltságát, rugalmasságát, ami többek között ütéselnyelést és mechanikai ellenállást biztosít.

Érdekes módon, mivel a glükózamin és a kondroitin nem teljesen emészthető, jótékony hatással lehet a bélbaktériumokra, amelyek közvetve vesznek részt a gyomor-bélrendszeri szövetek védelmében. Emellett serkentik a hialuronsav szekrécióját, amely nagy mennyiségű vizet szív fel, elősegítve a szövetek hidratációját. A hialuronsav egyébként gyakran kiegészíti az ízületek, valamint a bőr, a haj és a köröm egészségét szolgáló készítményeket is.

MSM

Az MSM vagy a metil-szulfonil-metán egy kénvegyület, amelynek alacsony a molekulatömege és mélyen behatol a szövetekbe. A szövetekben és sejtekben az MSM részt vesz a nehézfémek semlegesítésében, a szabadgyökök redukciójában, valamint ként is biztosít az aminosavak és fehérjék előállításához.

Ezenkívül ez a vegyület támogatja a szervezet által termelt egyik legerősebb védőanyag, a glutation termelődését. Ezek a tevékenységek nemcsak az ízületek, a bőr vagy más szervek védelme, hanem az immunitás szempontjából is előnyösek.

Gyulladáscsökkentő növényi kivonatok

Számos növényi kivonat létezik, amelyek antioxidáns és gyulladáscsökkentő anyagokkal látják el a szervezetet, amelyek megvédhetik az ízületeket és más szöveteket. Leggyakrabban a tömjén kivonataira hívják fel a figyelmet (fő hatóanyag szerepét betöltő boswellinsavval) és gyömbér kivonatokkal (gingerollal).

Mindkét vegyület tulajdonságainak köszönhetően csillapítja a gyulladást, aminek nagy jelentősége van az ízületi betegségek fájdalomcsillapításában.

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből