Magnézium

Osztályozás
MGB6 Shock Shot

66

Az MGB6 SHOCK SHOT folyékony formában 100%-ban fedezi a napi magnézium-szükségletet. VITAMIN- ÉS ÁSVÁNYIANYAG-HIÁNY PÓTLÁSÁRA A MAGNÉZIUM CSÖKKENTI A FÁRADTSÁGÉRZE...

390 Ft

Jelenleg kizárólag a kínálatban elérhető termékeket nézi át. Itt találhatók a kategória nem elérhető termékei Magnézium.

A magnézium az egyik legfontosabb ásványi anyag, amely több mint 300 biokémiai folyamatban játszik kulcsszerepet a szervezetben. Elengedhetetlen az izmok, az idegrendszer és a szív- és érrendszer megfelelő működéséhez. A magnézium támogatja a csontok egészségét, a vércukorszint szabályozását és az energiatermelést is. A magnéziumhiány gyakori, és számos egészségügyi problémához vezethet, például izomgörcsökhöz, migrénhez, sőt szívritmuszavarokhoz is.

Milyen előnyei vannak a magnéziumnak?

A magnézium kulcsszerepet játszik az izomlazításban, ami segít megelőzni a görcsöket és javítja a testmozgás utáni regenerálódást. A szív egészsége szempontjából is fontos, mivel segít szabályozni a szívritmust és a vérnyomást. A magnézium támogatja a csontok egészségét, segít fenntartani a csontsűrűséget és megelőzni a csontritkulást. Ezenkívül a magnézium segít szabályozni a vércukorszintet, ami fontos a cukorbetegek vagy a prediabéteszben szenvedők számára. Az étrendből vagy étrend-kiegészítőkből származó rendszeres magnéziumellátás a mentális egészséget is támogathatja, segíthet a stressz csökkentésében és az alvás minőségének javításában.

Miért használjon magnéziumot?

A magnézium számos szinten elengedhetetlen az egészség megőrzéséhez. Segít megelőzni az izomgörcsöket, támogatja a szív egészségét és az idegrendszert, és segít fenntartani a csontok egészségét. A magnéziumhiány fáradtsághoz, koncentrációs problémákhoz, sőt szívritmuszavarokhoz is vezethet, ezért fontos, hogy elegendő mennyiséget kapjon ebből az ásványi anyagból. A magnézium rendszeres bevitele a mentális egészséget is támogathatja, segíthet a stressz csökkentésében és az alvás minőségének javításában.

Hogyan építsem be a magnéziumot a napi étrendembe?

A magnézium megtalálható olyan élelmiszerekben, mint a diófélék, magvak, zöld leveles zöldségek, teljes kiőrlésű gabonafélék és a banán. Ezen élelmiszerek rendszeres fogyasztásával biztosítható, hogy a szervezet elegendő magnéziumhoz jusson. Hiány esetén fontolóra vehető a pótlás, különösen magnézium-citrát, magnézium-kelátok vagy többféle forma kombinációja egy táplálékkiegészítőben, amelyek jobban felszívódnak a szervezetben. Az étrendből vagy étrend-kiegészítőkből származó rendszeres magnéziumellátás segíthet megelőzni a hiányt és számos szinten támogathatja az egészséget.

Források:

  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/16542786/
  • https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3775240/
  • https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/26689251/
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből
A kosár értéke : ...
A termék ára tartalmazza az ÁFA összegét
A terméket hozzáadása megtörtént
A termék ára tartalmazza az ÁFA összegét