Az élelmiszer intolerancia és az allergia egyre gyakoribb állapot, amellyel a modern társadalomnak szembe kell néznie. Az egyik leggyakoribb a laktózérzékenység.
A laktóz intoleranciának, azaz a tejcukor érzékenységnek lehetnek veleszületett, elsődleges és másodlagos okai. A laktóz monoszacharidokat a szervezet nem tudja lebontani, ami megakadályozza annak emésztését. Ennek a képességnek a hiánya sajnos akadályozza az emésztőrendszer megfelelő működését, ami hatással van mind az egészségre, a jó közérzetre és a komfortérzetünkre életünk során.
Kit érinthet a laktózérzékenység?
Bárkit. Még a korábban egészséges emberek is megtapasztalhatják ezt a problémát később.
Az intolerancia eredete számos okból eredhet.
Megemlíthetjük a veleszületett formáját, ami már csecsemőknél előfordul, nekik nincs laktáz enzim a szervezetükben, ez az úgynevezett elsődleges intolerancia. A másodlagos (szerzett) intolerancia, pedig felnőtteknél alakul ki, és a laktáz enzim termelésének elvesztésével függ össze. Lehet átmeneti, azaz az enzimhiány később megszűnik. Kialakulásához hozzájárulhatnak például az alkalmazott antibiotikumok, mérgezések, amelyek károsítják a bélhámot. A másodlagos intolerancia lehet fix jellegű is, amikor az enzim olyan betegség miatt veszik el, amely krónikusan befolyásolja bélrendszerünk állapotát.
A fizikailag aktív emberek igényeinek kielégítésére fejlesztettük ki, a laktózmentes fehérjeport. Azoknak, akik étrendjüket fehérjeporral szeretnék támogatni. Ez a termék megőrzi a laktózzal készült termékek összes tulajdonságát.
Gyors felszívódás
A laktózmentes fehérje ugyanúgy tejből készül, mint más fehérje készítmények. Előállításakor egy további folyamat zajlik, amelynek során a laktóztól megfosztják a sztenderd tápanyagokat. A laktáz enzim ezt a diszacharidot bontja le, és az a feladata, hogy megbontsa azt a kötést, amely a glükózt és a galaktózt különálló egyszerű cukrokat alkotva összeköti. Elmondható, hogy a gyártási folyamat során ezt a cukrot előemésztik, ami miatt a termék jól felszívódik az intoleranciában szenvedők szervezetében és nem okoz panaszokat.
Ez a termék (WPC) azonban nem tejcukormentes, hanem a tápanyagban benne marad, de monoszacharidok formájában, amelyek már nagyon jól tolerálhatók és könnyen felszívódnak. A glükóz- és galaktóztartalomnak köszönhetően ezek a kiegészítők édes és kellemes,természetes ízűek.
A laktózmentes fehérje készítmények megfelelnek a hagyományos fehérje készítményekkel szemben támasztott valamennyi követelménynek. Nem csak intoleranciában szenvedők fogyaszthatják. Azoknak az embereknek is értékes kiegészítője lehet az étrendjének, akik jól emésztik a tejcukrot!
Ideális étrend-kiegészítő mind az aktívan sportolóknak, mind a laktózérzékenyek számára.
A testsúlyt csökkenteni kívánó embereknél befolyásolja a regenerációt és antikatabolikus hatással bír. Az egészséghez nélkülözhetetlen összes aminosavat biztosítja, és segíthet az étvágy mérséklésében. Ideális, gyors és könnyen emészthető snack, amikor nincs idő vagy lehetőség étkezésre. Finom kiegészítője az étrendnek, különösen ízletes turmixok formájában vagy a hagyományos ételek kiegészítéseként. A reggeli zabpelyhet vagy a tejberizst is nagyon feldobja, de más desszertekhez is ideális.
Azok, akiknek célja az izomtömeg építése, szintén jól járnak ezzel a termékkel. Az edzés során károsodott izomrostok helyreállításához szükséges összes esszenciális aminosavat biztosítja.
A laktózmentes fehérje készítmények a laktózérzékenységben szenvedők étrendjének igen értékes részét képezik. Lehetővé teszik, hogy biztonságosan gazdagítsa étrendjét tejeredetű fehérjével, anélkül, hogy a tejcukor kockázata rontaná a közérzetét.
A tartalom kizárólag oktatási és tájékoztatási céllal szolgál. Gondoskodunk arról, hogy tartalmuk tartalmilag helyes legyen. Mindazonáltal nem céljuk egyéni szakértői tanács helyettesítése, ami az olvasó konkrét helyzetéhez igazodik.