Néha hirtelen megkívánunk valami édeset – mintha valaki felidézett volna egy kis ünnepi emléket a fejünkben. Valami könnyűt, hűvöst, amit gyorsabban el lehet készíteni, mint amennyi időbe telik eldönteni, hogy „elmegyek a boltba, vagy otthon maradok?”. Ez a fehérjetartalmú fagylalt éppen egy ilyen impulzusból született: a kéznél lévő alapanyagokból, két keverőgép-mozdulatból és egy kis fantáziából. És az eredmény? Ártatlanul egyszerű, meglepően krémes és kellemesen desszertszerű.
![fehérje fagylalt]()
- Jégkrém, amelynek íze olyan, mint a házi „cookies & cream”
- Miért érdemes elkészíteni?
- Hozzávalók
- Elkészítés
- Táplálkozási értékek – 1 adag
- Miért hódítja meg ez a desszert fagylalt az internetet?
Jégkrém, amelynek íze olyan, mint a házi „cookies & cream”
A csokoládés gyümölcszsír sima alapot és intenzív ízt ad, a túró krémes textúrát kölcsönöz, a zúzott keksz pedig ropogóssá teszi, ami minden falatnál hatalmas különbséget jelent. Az egész egy kicsit olyan, mint egy kávézóban kapható fagylaltdesszert, csak anélkül, hogy sokat kellene várni rá. Tökéletes ötlet egy estére, egy forró délutánra vagy csak egy édes szünetre a nap folyamán.
Miért érdemes elkészíteni?
Mert ez egy olyan desszert, amely akkor jön jól, amikor a legnagyobb szükség van rá – gyorsan, könnyedén és anélkül, hogy úgy éreznéd, „keményen kell dolgoznod”. Két alapanyag alkotja az egész alapot, és a keksz prémium változatot varázsol belőle. Hozzáadhat gyümölcsöt, diót, több gyümölcszselét, vagy minimalista formában is hagyhatja – minden kombináció más ízű lesz. Ez egy recept, amely kedveli az improvizációt.
Hozzávalók
- 1 könnyű túró (200 g)
- 3 teáskanál Choco in Jelly (45 g)
- 1 vajas keksz (8 g)
Elkészítés
Öntsük a túrót egy turmixgép táljába, és keverjük össze két teáskanál Choco in Jelly-vel, amíg sima, egyenletes krém nem lesz belőle. Tegyük a keveréket egy tálba, és óvatosan keverjünk hozzá még egy teáskanál gyümölcslekvárt – ezzel márványos csíkokat készíthetünk, amelyek fagyasztás után különösen étvágygerjesztőek. Végül morzsold össze a kekszet az ujjaid között, és szórj rá egy réteget, hogy lehűlés után ropogós réteg keletkezzen.
Helyezd a desszertet 2-3 órára a fagyasztóba. Ezután a keverék lágy, fehérjetartalmú fagylalttá válik, amely a kivétel után röviddel a legfinomabb – ekkor a krémesség tökéletes.
Táplálkozási értékek – 1 adag
Energia: 245 kcal
Szénhidrátok: 18,8 g
Fehérje: 25,0 g
Zsír: 8,5 g
Miért hódítja meg ez a desszert fagylalt az internetet?
Mert őszinték az egyszerűségükben – nulla erőfeszítés, nulla bűntudat, nulla bonyolultság. Csak egy turmixgép, néhány perc és egy kis tál igazán finom desszert. És mellesleg, a hangulatodhoz igazíthatod őket: több csokoládé, több gyümölcs, több ropogós. Ez a rugalmasság a legnagyobb erősségük.
A tartalom kizárólag oktatási és tájékoztatási céllal szolgál. Gondoskodunk arról, hogy tartalmuk tartalmilag helyes legyen. Mindazonáltal nem céljuk egyéni szakértői tanács helyettesítése, ami az olvasó konkrét helyzetéhez igazodik.