Ételintolerancia és a fehérje-kiegészítő kiválasztása

Az ételintolerancia egyre több embert érint, a leggyakoribb a glutén- és laktózintolerancia. Előfordulásuk esetén eliminációs diéták alkalmazása javasolt, amelyekben az egészségügyi problémákat okozó komponensek kerülnek korlátozásra.

fehérje-kiegészítő

  1. Intolerancia és allergia
  2. A tápanyagok és szerepük az étrendben
  3. Az intolerancia nem akadály
  4. Nem kell lemondani a tejből származó tápanyagokról
  5. Mit válasszunk? Tejsavófehérje laktóz vagy növényi fehérje nélkül?

Intolerancia és allergia

Az ételintolerancia az allergiával ellentétben nem vált ki immunrendszeri választ, de számos kellemetlen betegség kiváltó oka lehet, melyek leggyakrabban puffadás, hasi fájdalom, hasmenés, hányinger vagy tartós gázképződés formájában nyilvánulnak meg.

Emiatt nagyon fontos a megfelelő élelmiszerek kiválasztása, hogy korlátozzuk vagy kiküszöböljük az étrend azon összetevőit, amelyek az intoleranciát okozzák. Nagy figyelmet kell fordítani a speciális táplálkozási célú gyógyszerek és termékek összetételére, beleértve a fehérje-kiegészítőket és az étrend-kiegészítőket is, mivel ezek összetétele olyan összetevőket tartalmazhat, amelyeket kerülni kell.

A tápanyagok és szerepük az étrendben

Ebben az esetben azonban a nagyon népszerű fehérje-kiegészítőkre koncentrálunk, amelyeket jelenleg nem csak az aktív emberek, hanem az étkezési zavarokkal küzdők, az elfoglalt emberek - akik gyorskoktélokként veszik igénybe ezeket a termékeket -, vagy a fehérjehiányt pótló idősek is használnak. A fehérje-kiegészítőket univerzális használatuknak köszönhetően számos embercsoport alkalmazza az étrendje során.

Az intolerancia nem akadály

A legfontosabb szempont, hogy pontosan tudjuk, mi okozza az egészségügyi problémákat, és mely összetevőket érdemes elkerülni. Az élelmiszer-technológia fejlődése és a fehérje-kiegészítők előállításához használt alapanyagok növekvő választéka azt eredményezte, hogy a korlátok ellenére sokaknak nem muszáj lemondania a megfelelő étrend-kiegészítésről és étrend-támogatásról.

Nem kell lemondani a tejből származó tápanyagokról

A laktóz intolerancia, vagyis a tejcukor esetében először a tejtermékek kiiktatása jut eszünkbe. Ez azonban nem szükséges. A megfelelő választást az olyan fehérje-kiegészítők jelenthetik, amelyek bár tejből származó savófehérjét tartalmaznak, laktózmentes változatban is kaphatók . Az előállítás során ugyanis a laktóz enzimatikusan lebomlik egyszerű cukrokra, azaz glükózra és galaktózra, amelyek már nem okoznak kellemetlen betegségeket.

Mit válasszunk? Tejsavófehérje laktóz vagy növényi fehérje nélkül?

A laktóz nélküli tejsavófehérjét nagyon magas biológiai hasznosulás jellemzi, esszenciális aminosavakban gazdag, nagyon jó az oldhatósága és nagyon finom is. Az állati eredetű fehérje-kiegészítők kedvelői számára érdekes megoldás lehet a tojásfehérje-kiegészítő is, amelyre szintén jellemző a magas biológiai érték és az exogén aminosavak aránya. Az intoleranciában szenvedők körében azonban egyre gyakoribbak a vegán termékek, amelyek növényi fehérjeforrásokon, például szóján, kenderen vagy élesztőfehérjén alapulnak.

ALLNUTRITION WHEY LACTOSE FREE

Élelmiszer-intolerancia esetén a fehérje-kiegészítő kiválasztásakor alaposan elemezni kell a termék összetételét, és meg kell találni a gyártó glutén- vagy laktózmentességgel kapcsolatos nyilatkozatait. Sok népszerű készítményen nemcsak a teljes összetétel van feltüntetve, hanem olyan információk is, hogy mit nem találunk meg az adott termékben pl. tartalmaz-e GMO-összetevőket vagy pálmaolajat.

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből