Vannak pillanatok, amikor valami különlegesre vágyunk – valami könnyűre, krémesre és színesre, ami desszert ízű, de ugyanakkor energiát is ad. Egy italra, ami nem hagyományos kávé és nem klasszikus tea, hanem saját kis varázsa van. A fehér csokoládé ízű fehérjés epres matcha latte pontosan ilyen kombináció: gyümölcsös, finoman édes, egy csipetnyi zöld matchával és krémes fehérje akcentussal.
![Fehér csokoládé ízű fehérjés eper matcha latte]()
- Rétegek, amelyek pasztell színű naplementére emlékeztetnek
- Miért érdemes elkészíteni?
- Hozzávalók
- Elkészítés
- Táplálkozási értékek – 1 adag
- Miért olyan népszerűek ezek az italok?
Rétegek, amelyek pasztell színű naplementére emlékeztetnek
Az alján eperhab, a közepén habos fehér csokoládé ízű ital, a tetején pedig frissen főzött matcha – ez a kombináció olyan látványt nyújt, amelyet egyszerűen le kell fotózni. A magas pohár egy kis, háromszínű koktéllá változik, amely egyszerre frissítő és finoman körülölelő. Ez a tökéletes ital, ha valami széppel és egy kicsit különlegessel szeretnéd felvidítani magad.
Miért érdemes elkészíteni?
Mert három olyan dolgot ötvöz, amelyek ritkán találhatók meg együtt: krémes édességet, egy kis növényi frissességet és egy adag fehérjét egy italban. A matcha enyhébb stimuláló hatással bír, mint a kávé, az eper természetes frissességet ad, az ízesítő cseppek pedig fehér csokoládés desszert ízét kölcsönzik az italnak – csakhogy ezt minden nap megihatod. Ráadásul pár perc alatt elkészítheted.
Hozzávalók
Elkészítés
![Fehér csokoládé ízű fehérjés eper matcha latte]()
Először villával pépesítsd a szamócát a xilitollal, vagy turmixold össze, hogy sűrű, lédús pürét kapj. Tedd egy magas pohár aljára, így létrehozva az első, intenzív piros réteget.
Ezután melegítsd fel a szójatejet, adj hozzá néhány csepp fehér csokoládé aromát, és habosítsd fel, hogy könnyű és krémes legyen – ez lesz az ital második rétege.
Önts forró vizet a matchára, és alaposan keverd, amíg teljesen sima és csomómentes nem lesz.
Ha minden készen áll, először öntse a habosított szójaitalt a pohárba, majd a végén vékony sugárban adja hozzá a matchát, amely finoman leülepedik a felületre, és jellegzetes zöld tetejét képez. Az italt melegen vagy jeges lattéként is felszolgálhatja – csak adjon hozzá néhány jégkockát, mielőtt beleönti a tejet.
Táplálkozási értékek – 1 adag
Energia: 127 kcal /
Fehérje: 9,7 g
Zsír: 3,6 g
Szénhidrát: 14,4 g
Miért olyan népszerűek ezek az italok?
Mert gyorsan elkészíthetők, gyönyörűek és olyan „kávézó” hangulatot árasztanak, amit otthon is megteremthetsz, amikor csak kedved tartja. Könnyűek, színesek, és ugyanakkor olyan hatást keltenek, mintha desszertet innál egy pohárból – tökéletesek reggelre, délutánra és azoknak a pillanatoknak, amikor valami különlegeset szeretnél inni, de nem akarsz nagy felhajtást.
A tartalom kizárólag oktatási és tájékoztatási céllal szolgál. Gondoskodunk arról, hogy tartalmuk tartalmilag helyes legyen. Mindazonáltal nem céljuk egyéni szakértői tanács helyettesítése, ami az olvasó konkrét helyzetéhez igazodik.