Vannak napok, amikor kedve támad egy édes finomsághoz – valami kicsihez, ami felvidít, otthonos illatot áraszt és örömöt okoz, de ugyanakkor nem igényel bonyolult előkészítést vagy hosszú sütést. Valamihez, amit teával vagy kávéval fogyaszthat, vagy a táskájába csomagolhat és magával vihet. A pisztáciakrémes zabpehelyes süti pont ilyen recept – egyszerű, belül puha, kívül enyhén ropogós, és a krém hozzáadásával „kis édességes ünnepséggé” emeli.
![pisztáciakrémes zabpehelyes süti]()
- Olyan hangulatot teremtenek, amely azonnal felvidít.
- Miért érdemes elkészíteni őket?
- A keksz hozzávalói
- Elkészítés
- Miért egyre népszerűbbek a házi készítésű édességek?
Olyan hangulatot teremtenek, amely azonnal felvidít.
Van valami ezekben a kekszekben, ami a sütésüket egy kis ünnepséggé teszi. A zab és a kókusz kombinációja, a pisztácia karaktert ad, és a meleg, diós, vajas aroma elterjed az egész házban, arra készteti Önt, hogy leüljön az asztalhoz és élvezze a pillanatot. És amikor a mélyedéseket NUTLOVE pisztáciakrémmel töltjük meg, és csokoládét öntünk rájuk, úgy néznek ki, mint kis, kézzel készített pralinék keksz formában. Tökéletesek ahhoz, hogy egy-egy falatot élvezzünk belőlük.
Miért érdemes elkészíteni őket?
Mert ezekhez a süteményekhez nincs szükség bonyolult hozzávalókra vagy sütési ismeretekre. Csak egy tálra, egy kanálra és egy pillanatra van szükséged a keveréshez. Könnyen formázhatók, gyorsan elkészíthetők, és az édességüket is könnyen a saját ízlésedhez igazíthatod. A NUTLOVE Pistachio-nak köszönhetően pedig olyan „wow-hatásuk” van, amely még az egyszerű zabkását is különlegessé varázsolja. Ez egy édes snack, amelyet bármikor elkészíthetsz, ha fel akarod vidítani a napodat.
A keksz hozzávalói
- 100 g zabpehely
- 50 g kókuszreszelék
- 50 g pisztácia vagy tökmag
- 10 g lenmag vagy chia mag
- 45 g kókuszolaj
- kb. 100 ml forró víz
- 30 g xilit vagy más édesítőszer
Töltelék és öntet
- NUTLOVE pisztáciakrém
- néhány kocka étcsokoládé vagy tejcsokoládé (vagy kísérletezzen fehér csokoládéval)
- opcionális: apróra vágott pisztácia
Elkészítés
![pisztáciakrémes keksz]()
Először őrölje meg a zabot és a magokat kisebb darabokra – ne porrá, csak annyira, hogy a keverék finomabb textúrát kapjon. Keverje össze őket a kókuszreszelékkel, a magokkal és az édesítőszerrel. Olvassza meg a kókuszolajat egy serpenyőben, majd öntse egy tálba forró vízzel. Keverje alaposan, amíg a keverék puha és nedves nem lesz. Tegye félre néhány percre, hogy az összetevők jól átázzanak.
Amikor a keverék formázhatóvá válik, formázzuk meg a süteményeket, és mindegyikbe nyomjunk egy kis bemélyedést – ehhez kiválóan alkalmas egy palackkupak. Süssük őket 180 °C-on 15-20 percig, amíg enyhén megpirulnak. Miután kihűlt, a keverék megkeményedik, és tökéletesen alkalmas tölteléknek. Töltsük meg az egyes kekszeket NUTLOVE pisztáciakrémmel, öntsünk rájuk olvasztott csokoládét, és szórjuk meg pisztáciával a látványosság és a ropogósság érdekében.
Miért egyre népszerűbbek a házi készítésű édességek?
Mert így mindig van valami finom „kéznél”, anélkül, hogy készételekhez kellene nyúlni, amelyek gyakran rosszabb ízűek, mint amilyennek kinéznek. Gyorsan elkészíthetők, kreatívak, és ízlés szerint alakíthatók – az édességtől a textúráig és a hozzáadott összetevőkig. Ráadásul az elkészítésük maga is egy pillanatnyi nyugalmat és örömet jelent, ami egy mozgalmas napon gyakran hiányzik.
A tartalom kizárólag oktatási és tájékoztatási céllal szolgál. Gondoskodunk arról, hogy tartalmuk tartalmilag helyes legyen. Mindazonáltal nem céljuk egyéni szakértői tanács helyettesítése, ami az olvasó konkrét helyzetéhez igazodik.