Recept pisztáciakrémes zabpehelyes süteményhez

Vannak napok, amikor kedve támad egy édes finomsághoz – valami kicsihez, ami felvidít, otthonos illatot áraszt és örömöt okoz, de ugyanakkor nem igényel bonyolult előkészítést vagy hosszú sütést. Valamihez, amit teával vagy kávéval fogyaszthat, vagy a táskájába csomagolhat és magával vihet. A pisztáciakrémes zabpehelyes süti pont ilyen recept – egyszerű, belül puha, kívül enyhén ropogós, és a krém hozzáadásával „kis édességes ünnepséggé” emeli.

pisztáciakrémes zabpehelyes süti

  1. Olyan hangulatot teremtenek, amely azonnal felvidít.
  2. Miért érdemes elkészíteni őket?
  3. A keksz hozzávalói
  4. Elkészítés
  5. Miért egyre népszerűbbek a házi készítésű édességek?

Olyan hangulatot teremtenek, amely azonnal felvidít.

Van valami ezekben a kekszekben, ami a sütésüket egy kis ünnepséggé teszi. A zab és a kókusz kombinációja, a pisztácia karaktert ad, és a meleg, diós, vajas aroma elterjed az egész házban, arra készteti Önt, hogy leüljön az asztalhoz és élvezze a pillanatot. És amikor a mélyedéseket NUTLOVE pisztáciakrémmel töltjük meg, és csokoládét öntünk rájuk, úgy néznek ki, mint kis, kézzel készített pralinék keksz formában. Tökéletesek ahhoz, hogy egy-egy falatot élvezzünk belőlük.

Miért érdemes elkészíteni őket?

Mert ezekhez a süteményekhez nincs szükség bonyolult hozzávalókra vagy sütési ismeretekre. Csak egy tálra, egy kanálra és egy pillanatra van szükséged a keveréshez. Könnyen formázhatók, gyorsan elkészíthetők, és az édességüket is könnyen a saját ízlésedhez igazíthatod. A NUTLOVE Pistachio-nak köszönhetően pedig olyan „wow-hatásuk” van, amely még az egyszerű zabkását is különlegessé varázsolja. Ez egy édes snack, amelyet bármikor elkészíthetsz, ha fel akarod vidítani a napodat.

A keksz hozzávalói

  • 100 g zabpehely
  • 50 g kókuszreszelék
  • 50 g pisztácia vagy tökmag
  • 10 g lenmag vagy chia mag
  • 45 g kókuszolaj
  • kb. 100 ml forró víz
  • 30 g xilit vagy más édesítőszer

Töltelék és öntet

  • NUTLOVE pisztáciakrém
  • néhány kocka étcsokoládé vagy tejcsokoládé (vagy kísérletezzen fehér csokoládéval)
  • opcionális: apróra vágott pisztácia

Elkészítés

pisztáciakrémes keksz

Először őrölje meg a zabot és a magokat kisebb darabokra – ne porrá, csak annyira, hogy a keverék finomabb textúrát kapjon. Keverje össze őket a kókuszreszelékkel, a magokkal és az édesítőszerrel. Olvassza meg a kókuszolajat egy serpenyőben, majd öntse egy tálba forró vízzel. Keverje alaposan, amíg a keverék puha és nedves nem lesz. Tegye félre néhány percre, hogy az összetevők jól átázzanak.

Amikor a keverék formázhatóvá válik, formázzuk meg a süteményeket, és mindegyikbe nyomjunk egy kis bemélyedést – ehhez kiválóan alkalmas egy palackkupak. Süssük őket 180 °C-on 15-20 percig, amíg enyhén megpirulnak. Miután kihűlt, a keverék megkeményedik, és tökéletesen alkalmas tölteléknek. Töltsük meg az egyes kekszeket NUTLOVE pisztáciakrémmel, öntsünk rájuk olvasztott csokoládét, és szórjuk meg pisztáciával a látványosság és a ropogósság érdekében.

Miért egyre népszerűbbek a házi készítésű édességek?

Mert így mindig van valami finom „kéznél”, anélkül, hogy készételekhez kellene nyúlni, amelyek gyakran rosszabb ízűek, mint amilyennek kinéznek. Gyorsan elkészíthetők, kreatívak, és ízlés szerint alakíthatók – az édességtől a textúráig és a hozzáadott összetevőkig. Ráadásul az elkészítésük maga is egy pillanatnyi nyugalmat és örömet jelent, ami egy mozgalmas napon gyakran hiányzik.

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD