Folyékony tojásfehérje – érdemes fogyasztani?

Étrendünk egyik alapvető tápanyaga a fehérje, amely minden emberi szervezetben kulcsfontosságú szerepet játszik. Felelős a sejtszerkezetért, a szövetek regenerációjáért, fontos eleme az immunrendszernek, befolyásolja az enzim-, vér- és hormontermelést.

folyékony tojásfehérje - nő a konyhában

  1. Fehérje – esszenciális aminosavak forrása
  2. Teljes tojásfehérje komplex aminosavkészlettel
  3. Sok étel alapja minden konyhában
  4. Mi van a tojásban?
  5. Ne pazarold – használd az ALLNUTRITION LIQUID EGG WHITES terméket
  6. Egészség, biztonság és tartósság

Fehérje – esszenciális aminosavak forrása

A fehérjék aminosavakból állnak, amelyek részt vesznek a szervezet állandó anyagcseréjében. Ezek egy részét azonban nem ember állítja elő, ezért fontos a megfelelő fehérjeforrások kiválasztása, hogy azok minél értékesebbek legyenek a szervezet számára. Az aminosavak feloszthatók többek között endogénekre, azaz olyanokra, amelyek a szervezetben végbemenő változások során keletkeznek, és exogénekre, vagyis azokra, amelyeket étrend útján kell bevinni.

Teljes tojásfehérje komplex aminosavkészlettel

A tojás teljes értékű, magas biológiai értékű fehérjének számít, mivel minden esszenciális aminosavat tartalmaz. Ezt a rendkívül népszerű élelmiszerterméket sós és édes ételekben egyaránt használják. A tojás felhasználásának sokoldalúsága sok ember számára az étrend elengedhetetlen elemévé teszi azt.

Sok étel alapja minden konyhában

Péksüteményekhez, palacsintákhoz, süteményekhez, gofrikhoz használják. Ízletes ételeket kísérnek, és számos népszerű étel, mint például az omlett, a rántotta és a shakshouka alapját képezik. Azonban nem mindenki engedheti meg magának a korlátlan tojásfogyasztást, mert ez a termék, bár értékes a szervezet számára, zsírokat tartalmaz, amelyeket bizonyos esetekben korlátozni kell. A tojás összetett szerkezete azonban azt jelenti, hogy nem kell lemondanunk a konyhai használatukról.

Mi van a tojásban?

A tojás tömegének túlnyomó részét a tojásfehérje teszi ki, amely a sárgájával ellentétben sokkal kevesebb zsírt tartalmaz, így alacsonyabb a kalóriatartalma, de a konyhaművészetben használatos kötőfunkciókkal rendelkezik.

Termék/rész

Szénhidrátok

Fehérje

Zsír

Energia

Egész tojás

0,4 g

12 g

10 g

143 kcal.

Tojásfehérje

0,2 g

10,9 g

0,2 g

52 kcal.

Tojássárgája

0,7 g

15,9 g

26,5 g

322 kcal.

 

Táblázat: Hozzávetőleges tápanyag- és energiamennyiség 100 g ehető tojásrészben.

A tojásfehérje felhasználható alacsony energiatartalmú és zsírszegény ételekhez, például omletthez, palacsintához, süteményhez, vagy tésztához, valamint kekszhez. Ezáltal ezek az ételek nem veszítik el a kívánt szerkezetüket és állagukat, emellett kiváló minőségű és könnyen emészthető fehérjeforrások is lehetnek, ami különösen fontos az aktív, fogyni kívánó vagy időskorú embereknek.

Ne pazarold – használd az ALLNUTRITION LIQUID EGG WHITES terméket

Gazdasági szempontból azonban nem mindenki akar pénzt költeni egész tojásra, és súlyának csak körülbelül 60%-át felhasználni. Ezért jött létre az ALLNUTRITION LIQUID EGG WHITES termék, amely folyékony tojásfehérjét tartalmaz, pasztőrözött formában, hogy hosszabb eltarthatóságot biztosítson, mint a hagyományos tojás.

ALLNUTRITION LIQUID EGG WHITES

Egészség, biztonság és tartósság

Ezenkívül a LIQUID EGG WHITES bontatlan üvegét nem kell hűtőszekrényben tárolni. Ennek a terméknek egy palackja körülbelül 16 tojásfehérjét tartalmaz, amelyet ételek kiegészítéseként használhatunk. Érdemes azonban odafigyelni az összetételre, mert 100 g LIQUID EGG WHITES mindössze 58 kalóriát és akár 10 g teljes értékű fehérjét biztosít, amit a WHO a hatvanas években példaértékűnek, tehát az emberi szervezet igényei szempontjából optimális profilú aminosavat tartalmazónak minősített. 

A LIQUID EGG WHITES egy olyan termék, amely minden konyhában megállja a helyét, függetlenül attól, hogy fogyókúrázunk, vagy csak gyorsan és gazdaságosan szeretnénk elkészíteni kedvenc ételeinket.

REKLÁMANYAG

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből