Melyik napszakban szedjük a zsírégetőt?

A fogyás folyamatát elősegítő készítményeknek bizonyos feltételeknek kell megfelelniük ahhoz, hogy zsírégetőnek nevezhessük őket. És nem csak a koffein okozta serkentésről van szó, mert léteznek erős stimulánsokat nem tartalmazó zsírégők is. A zsírégető összetételétől függetlenül általában nem mindegy, hogy melyik napszakban fogyasztjuk. Érdemes tehát utánajárni, hogy a konkrét termék mikor hat a legjobban. 


nő az edzőteremben - zsírégetők


  1. Stimulánsokat tartalmazó zsírégetők
  2. Stimulánsok nélküli zsírégetők
  3. A zsírégetők további előnyei


Stimulánsokat tartalmazó zsírégetők


A zsírégetők fő stimulánsa a koffein, amely általában nagyobb adagokban van jelen, mint egy csésze kávéban. A koffein valamennyire korlátozza azt a szabadságot, hogy napszaktól függetlenül fogyaszthassuk a terméket. Csakúgy, mint a kávét, energiaitalt vagy edzés előtti termékeket, a koffeint tartalmazó zsírégetőt is legkésőbb lefekvés előtt 5-6 órával érdemes elfogyasztani. A legtöbb ember számára az ilyen típusú termékek használatának optimális időpontja legkésőbb 16-17 óra, de ha van rá lehetőség, hogy korábban fogyasszuk, akkor mindenképpen érdemes.


A zsírégetők hatásuk sajátosságaiból adódóan jól működnek az edzés minőségét javító és a fáradtságot megszüntető termékekként, az állandó szinten tartott fizikai aktivitás pedig a súlycsökkentés sikerének egyik legfontosabb eleme. Erősítő edzés, állóképességi vagy vegyes edzés esetén egyaránt használhatjuk ezeket a termékeket. Edzés előtti használat esetén a zsírégetőt körülbelül 30-45 perccel az edzőterembe való belépés előtt, vagy szabadtéri tevékenység, uszoda stb. előtt érdemes elfogyasztani.


Stimulánsok nélküli zsírégetők


A stimulánsmentes zsírégetők olyan vegyületeket tartalmaznak, amelyek javítják az idegrendszer jelátvitelét és az energiahordozók fogyasztását, de nem okoznak alvászavart. Ilyen szerepet tölt be többek között a kolin és a karnitin. E két összetevő közül az első az acetilkolin szintézisét befolyásolja, részt vesz az impulzusok idegrendszerből az izmokba történő továbbításában, és az agyra is hatással van, például a memória formálása terén, míg a második vegyület közvetve az idegrendszerre hat, és emellett részt vesz a zsír energetikai célú felhasználásában.


A koffeintől eltérően ezek a vegyületek a szervezetben természetesen termelődnek, és nem okoznak ilyen egyértelmű serkentést. Bár a stimulánsmentes zsírégetők valószínűleg nem rontják az alvás minőségét, általában nap közben javasolt a fogyasztásuk, nem este. Ezt az indokolja, hogy növényi eredetű kivonatokat, például csalánt vagy pitypangot tartalmaznak, amelyek elősegítik a potenciális vízfelesleg eltávolítását a szervezetből.


A zsírégetők további előnyei


A zsírégetők jó kiegészítői lehetnek az étrendnek és a fizikai aktivitásnak az alak esztétikájának, a fizikai és intellektuális erőnlétnek, vagy a testi és lelki egészségnek az optimalizálása során. Azon túl, hogy intenzív edzést elősegítő vegyületeket tartalmaznak, általában egészségfejlesztő anyagokat is tartalmaznak, mint például feketeborsot, articsókát vagy zöld tea kivonatot, melyeknek a hatóanyagai erős antioxidáns tulajdonságokkal rendelkeznek.


 

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből