Mindenkinek szüksége van fehérjére az étrendjében, de az aktív embereknek különös figyelmet kell fordítaniuk étrendjük e nélkülözhetetlen, sőt kulcsfontosságú összetevőjére. A fehérjét leggyakrabban állati eredetű termékek, azaz hús, hal, tejtermékek és tojás biztosítják, de növényi eredetű termékekben, például hüvelyesekben és diófélékben is megtalálható.
- A fehérje-kiegészítők szerepe
- Miért tejsavófehérje?
- Miért enzimek egy táplálékkiegészítőben?
- Miért probiotikumok egy táplálékkiegészítőben?
A sokféle és könnyen elérhető fehérjeforrások ellenére sokan küzdenek azzal, hogy elegendő mennyiséget kapjanak ebből a makrotápanyagból. Ennek oka, hogy a fizikailag aktív embereknek sokkal nagyobb szükségük van erre a makrotápanyagra, ami testsúlykilogrammonként akár 2,5 g is lehet. Ezáltal egyes menükben akár napi 300 g fehérjére is szükség van.
A fehérje-kiegészítők szerepe
Ilyenkor sokan kezdik el bevezetni étrendjükbe a fehérjekiegészítőket, amelyek fő célja a teljes fehérjebevitel gyors és élvezetes biztosítása. Az egyik ilyen termék az ALLNUTRITION PRO WHEY+ (PRO SERIES), amely tejsavófehérje izolátum és koncentrátum keveréke. Formulájának köszönhetően ez a termék ideális edzés utáni turmixként, valamint a napközben tálalt ételek elemeként, pl. a reggeli zabpehelyben.
Miért tejsavófehérje?
A tejsavófehérjét nagyon magas biológiai érték jellemzi, ami ideális termékké teszi a fehérjeszükséglet fedezésére. Az összes esszenciális aminosavat biztosítja, beleértve az esszenciális aminosavakat, azaz azokat, amelyeket a szervezet nem képes saját maga előállítani. A PRO WHEY+ 22 és 23 g közötti fehérjét biztosít minden adagban, attól függően, hogy az öt finom íz közül melyiket választja (dupla csokoládé, sós karamell, eper-méz, fehér csokoládé-kókusz, vanília-krém).
A LEGMAGASABB MINŐSÉGŰ TEJSAVÓFEHÉRJE-KONCENTRÁTUM ÉS TEJSAVÓFEHÉRJE-IZOLÁTUM KEVERÉKE
Miért enzimek egy táplálékkiegészítőben?
Az ideális krémes állag és a kiváló oldhatóság teszi ezt a tápanyagot bársonyos shake formájában is ízletessé. Érdemes azonban megjegyezni, hogy hihetetlen íze ellenére ebben a termékben egyetlen gramm hozzáadott cukor sincs. Ehelyett két innovatív összetevőt használnak a receptúrájában. Az egyik a szabadalmaztatott DigeZyme® emésztőenzimek, amelyek az amerikai Sabinsa laboratóriumból származnak. Ezek amilázokat, cellulázokat, lipázokat, laktázokat és proteázokat tartalmaznak, amelyek lebontják a szénhidrát-, fehérje- és zsírmolekulákat, ezáltal tehermentesítve az emésztőrendszert és jobb emészthetőséget biztosítva a terméknek.
Miért probiotikumok egy táplálékkiegészítőben?
Az ALLNUTRITION PRO WHEY+ ezen kívül tartalmazza a Lactospore® probiotikus készítményt, amely tejsavtermelő mikroorganizmusokon alapul. Ez a probiotikum a Bacillus coagulans MTCC 5856-on alapul, amelyet nagyon magas hőmérsékleti stabilitás jellemez, így hőkezelésnek* alávetett élelmiszerekben is felhasználható.
Ezért az ALLNUTRITION PRO WHEY+-ban a Bacillus coagulans aktív formái még azután is megmaradnak, hogy fitt pékárukban vagy hűtött desszertekben használják. Ez a kutatott és biztonságos probiotikum az emberi mikrobióta természetes része, és a vizsgálatok azt mutatják, hogy étrend-kiegészítő formájában alkalmazva enyhítheti az IBS-betegek klinikai tüneteit.
Az ALLNUTRITION PRO WHEY+ (PRO SERIES) egy funkcionális és modern fehérjekiegészítő, amelyet nemcsak a profik és a hivatásos sportolók használhatnak, hanem azok is, akik a legmagasabb minőségű fehérjét szeretnék biztosítani, amelyet az emésztőrendszer jól tolerál.
*LactoSpore® was found to be stable during baking (for 20–25 min at 205 °C) and storage at frozen conditions (20±2 °C). Some examples include 92% viability when used in banana muffins and 86% viability when used in waffles up to 12 months (Majeed et al., 2016).
Reklámanyag.
A tartalom kizárólag oktatási és tájékoztatási céllal szolgál. Gondoskodunk arról, hogy tartalmuk tartalmilag helyes legyen. Mindazonáltal nem céljuk egyéni szakértői tanács helyettesítése, ami az olvasó konkrét helyzetéhez igazodik.