Mivel a legjobb az omega-3 zsírsavat kombinálni?

Az omega-3 zsírsavak az emberi táplálkozás legértékesebb zsírjai. Elsősorban a tengeri élőlényekre jellemző EPA (eikozapentaén) és DHA (dokozahexaén) savakról beszélünk. Egészségügyi jelentőségük különleges dimenziót kap azokban az időkben, amikor a magasan feldolgozott és nem túl változatos étrend áll az élen. Sokan, akik rendszeresen esznek gyorséttermi ételeket és nassolnivalókat, nem nagyon vagy egyáltalán nem fogyasztanak omega-3 zsírsavakat, bizonyos esetekben ezek a savak még az egészségre is jótékony hatással lehetnek.

omega 3

Az omega-3 kombinálása D3-vitaminnal

Az EPA- és DHA-savat tartalmazó készítmények D3-vitaminnal való kiegészítése az egyik leginkább egészségvédő kombinációt hozza létre mind az élelmiszerek, mind az étrend-kiegészítők között. Az omega-3 és a D3-vitamin fő táplálékforrásai az olajos tengeri halak. Fogyasztásuk mértéke függ a jó minőségű termékek elérhetőségétől, a pénztárcánk tartalmától, de az ízlési preferenciáktól is. Ez a 3 szempont azt jelenti, hogy a fogyasztók érdeklődése a hering, a lazac vagy a makréla iránt alacsonyabb, mint a baromfi-, sertés- és marhahús esetében.

Mind az omega-3, mind a D3-vitamin alacsony szintje károsíthatja a szervezet számos rendszerének működését. Az EPA és a DHA a szív- és érrendszeri betegségek kockázatát moduláló tulajdonságairól ismert, de azt is érdemes tudni, hogy a szervezet megfelelő fejlődéséért felel, beleértve az ideg- és immunrendszert is. A D3-vitamin pedig a csontok ásványianyag-sűrűségének fontos szabályozója, de hatással van az idegrendszerre, az immunrendszerre és a hormonrendszerre is.

Az omega-3 kombinálása C-vitaminnal

Amikor ismerethiány, lustaság vagy ízlési preferenciák miatt az étrend összetétele eltér az ideálistól, általában megfigyelhető a szervezet védekezőképessége a potenciálisan egészséget veszélyeztető tényezőkkel szemben. Ezek a tényezők lehetnek belsőek (pl. alváshiány) és külsőek „támadóak” (például fertőzések), amelyek potenciálisan anyagcsere-, immunrendszeri vagy hangulati zavarokhoz vezethetnek. Hatásuk ellensúlyozható többek között az oxidatív stressz csökkentésével és a gyulladás gátlásával. Ebből a szempontból különösen értékes lehet az omega-3 zsírsavak és a C-vitamin kombinációja.

Vitamin C

Ezek a vegyületek bőségesen megtalálhatók egymás mellett, pl. a mediterrán étrendben, amelyet az egyik legjobbnak tartanak mind a testi, mind a lelki egészség szempontjából. Ezek együttesen hatnak az erekre, mivel az EPA és a DHA gyulladáscsökkentő és antitrombotikus tulajdonságokkal rendelkezik, míg a C-vitamin támogatja a kollagént, és közvetve hozzájárul mind a vénák, mind az artériák jobb rugalmasságához. Mi több, az omega-3 és a C-vitamin tulajdonságai kiegészíthetik egymást az ízületek vagy a bőr szöveteinek támogatásában.

Omega-3 használata CBD-vel kombinálva

A növényi eredetű kannabinoidok zsírban oldódó vegyületek. Ez a fő oka annak, hogy a kannabidiolt vagy a CBD-t leggyakrabban olajok formájában találják meg. A CBD oldószere általában a kendermagolaj, amely omega-3 zsírsavak növényi változatában, azaz alfa-linolénsavban (a lenre is jellemző) gazdag.

A tudósok azonban már azonosították az első mechanizmusokat, amelyek a kannabinoidvegyületeket valószínűleg hatékonyabbá teszik, ha EPA-val és DHA-val kombinálják. Ez a hatás különösen jól észrevehető lehet az omega-3 zsírsavak étrendben való hosszú távú hiánya esetén. Ez irányban még sok kutatásra van szükség, de egyre több szó esik erről a kombinációról a gyulladás, a fájdalom és a hangulatzavarok csökkentése szempontjából.

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD
Az Ön kosara (...)
A terméket hozzáadása megtörtént A terméket eltávolítása megtörtént Az Ön kosarába más berendezésből való termékek kerültek be Visszavezettük a kosarát a másik berendezésből