Recept fahéjas tekercshez cookie krémmel

A fahéjas kekszek azok a sütemények közé tartoznak, amelyek már a sütőbe kerülésük előtt is lenyűgöznek. Puha, vajas tésztájuk, intenzív fahéjas töltelékük és finom krémsajt-töltelékük olyan kombinációt alkotnak, amely a klasszikus házias ételek legjobbjait idézi.

fahéjas tekercs cookie krémmel

  1. Miért fahéjas cookie crunch?
  2. Miért érdemes elkészíteni?
  3. Hozzávalók (12 db)
  4. Előkészítés
  5. Táplálkozási értékek (12 darab közül 1)
  6. Miért olyan lenyűgözőek ezek a fahéjas sütemények?

Ebben a krémes változatban a fahéjas cookie crunch és a fűszeres cookie-k további mélységet és karaktert nyernek – tökéletesek kávé mellé, ünnepi asztalra vagy egyszerűen csak egyedi házi süteményként. Puha, habos tészta és aromás töltelék tökéletes harmóniát teremt

A fahéjas vaj rétegek, az egyenletesen formált csavarok és a sütés közben az egész házat betöltő illat – ezek azok az elemek, amelyek ezeket a tekercseket igazán különlegessé teszik. A krémsajt töltelék selymes, enyhén édes és gyönyörűen kenhető a még meleg fahéjas tekercsekre, míg a zúzott mézeskalács kekszek kellemes textúrát és jellegzetes téli ízt adnak hozzá.

Miért érdemes elkészíteni?

Ez egy olyan sütemény, amely nemcsak ízével, hanem megjelenésével is elvarázsol. A házi fahéjas tekercsek puhaak, finomak és sokáig frissek maradnak. A töltelék aromás és jellegzetes, a kekszkrém pedig elegáns befejezést ad az egésznek. Ez a recept tökéletes családi összejövetelekhez, hétvégi reggelikhez és lenyűgöző, édes ajándékként.

fahéjas tekercs cookie krémmel

Hozzávalók (12 db)

Kovászt

  • 30 g élesztő
  • 250 ml meleg tej
  • 2 evőkanál cukor
  • 3 evőkanál búzaliszt
  • Tészta
  • 550 g búzaliszt
  • 80 g cukor
  • 100 g lágy vaj
  • 2 tojás
  • csipet vanília
  • csipet só

Fahéjas vaj

  • 100 g lágy vaj
  • 20 g fahéj
  • 100 g xilitol
  • csipetnyi vanília

Cookie krém

  • 30 g lágy vaj
  • 130 g krémsajt
  • 20 g porcukor
  • 1,5 evőkanál Cinnamon Cookie Crunch krém
  • Sütés előtt:
  • 1 tojássárgája
  • 3 evőkanál tej

Továbbá

  • 2 mézeskalács (szóráshoz)

Előkészítés

Kezdje a kovász elkészítésével: morzsázza a élesztőt egy magas edénybe, keverje össze a cukorral, adjon hozzá lisztet és meleg tejet. Keverje össze és tegye félre körülbelül 15 percre, amíg meg nem kel.

Tegye a lisztet, a megkelt keveréket, a tojásokat, a sót és a vaníliát egy konyhai robotgép táljába. Gyúrja körülbelül 10 percig, amíg a tészta rugalmas és sima nem lesz. Adja hozzá a lágy vajat, és gyúrja további 7–8 percig, amíg a tészta fényes nem lesz. Fedje le a tálat egy ruhával, és tegye félre meleg helyre körülbelül egy órára, hogy a tészta térfogata megduplázódjon.

Közben készítse el a fahéjas vajat: keverje össze a vajat, a fahéjat, a xilitolt és a vaníliát, és keverje addig, amíg sima masszát nem kap. Helyezze a megkelt tésztát egy liszttel megszórt munkafelületre, és nyújtsa ki téglalap alakúra. Kenje meg egyenletesen a tetejét fahéjas vajjal, majd tekerje szorosan fel a tésztát. Vágja 12 egyenlő, körülbelül 3 cm széles csigára, és tegye őket egy tepsire, hagyva közöttük helyet. Tegye félre újra 25 percre, hogy megkeljen.

Keverje össze a tojássárgáját a tejjel, és óvatosan kenje meg vele a tekercsek tetejét. Süssük 25-30 percig 180 °C-on (felső és alsó hő), amíg a fahéjas tekercsek szép barnára sülnek. Közben készítse el a krémet: keverje össze a lágy vajat a krémsajttal, a porcukorral és a Cinnamon Cookie Crunch krémmel, amíg sima és habos nem lesz.

Amikor a tekercsek kihűltek, kenje meg őket a krémmel, és szórja meg zúzott mézeskalács keksszel.

 

Táplálkozási értékek (12 darab közül 1)

Energia: 455 kcal

Fehérje: 8,5 g

Zsír: 22 g

Szénhidrát: 53,1 g

Miért olyan lenyűgözőek ezek a fahéjas sütemények?

Mert ötvözik a klasszikus házi süteményeket egy modern, fűszeres csavarral. Puhák, aromásak és gyönyörűen mutatnak az asztalon. A süteménykrém pedig mélyebbé, komplexebbé teszi az ízüket, és tökéletesen illik az őszi és téli szezonhoz.

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD