A fahéjas kekszek azok a sütemények közé tartoznak, amelyek már a sütőbe kerülésük előtt is lenyűgöznek. Puha, vajas tésztájuk, intenzív fahéjas töltelékük és finom krémsajt-töltelékük olyan kombinációt alkotnak, amely a klasszikus házias ételek legjobbjait idézi.
![fahéjas tekercs cookie krémmel]()
- Miért fahéjas cookie crunch?
- Miért érdemes elkészíteni?
- Hozzávalók (12 db)
- Előkészítés
- Táplálkozási értékek (12 darab közül 1)
- Miért olyan lenyűgözőek ezek a fahéjas sütemények?
Miért fahéjas cookie crunch?
Ebben a krémes változatban a fahéjas cookie crunch és a fűszeres cookie-k további mélységet és karaktert nyernek – tökéletesek kávé mellé, ünnepi asztalra vagy egyszerűen csak egyedi házi süteményként. Puha, habos tészta és aromás töltelék tökéletes harmóniát teremt
A fahéjas vaj rétegek, az egyenletesen formált csavarok és a sütés közben az egész házat betöltő illat – ezek azok az elemek, amelyek ezeket a tekercseket igazán különlegessé teszik. A krémsajt töltelék selymes, enyhén édes és gyönyörűen kenhető a még meleg fahéjas tekercsekre, míg a zúzott mézeskalács kekszek kellemes textúrát és jellegzetes téli ízt adnak hozzá.
Miért érdemes elkészíteni?
Ez egy olyan sütemény, amely nemcsak ízével, hanem megjelenésével is elvarázsol. A házi fahéjas tekercsek puhaak, finomak és sokáig frissek maradnak. A töltelék aromás és jellegzetes, a kekszkrém pedig elegáns befejezést ad az egésznek. Ez a recept tökéletes családi összejövetelekhez, hétvégi reggelikhez és lenyűgöző, édes ajándékként.
![fahéjas tekercs cookie krémmel]()
Hozzávalók (12 db)
Kovászt
- 30 g élesztő
- 250 ml meleg tej
- 2 evőkanál cukor
- 3 evőkanál búzaliszt
- Tészta
- 550 g búzaliszt
- 80 g cukor
- 100 g lágy vaj
- 2 tojás
- csipet vanília
- csipet só
Fahéjas vaj
- 100 g lágy vaj
- 20 g fahéj
- 100 g xilitol
- csipetnyi vanília
Cookie krém
Továbbá
- 2 mézeskalács (szóráshoz)
Előkészítés
Kezdje a kovász elkészítésével: morzsázza a élesztőt egy magas edénybe, keverje össze a cukorral, adjon hozzá lisztet és meleg tejet. Keverje össze és tegye félre körülbelül 15 percre, amíg meg nem kel.
Tegye a lisztet, a megkelt keveréket, a tojásokat, a sót és a vaníliát egy konyhai robotgép táljába. Gyúrja körülbelül 10 percig, amíg a tészta rugalmas és sima nem lesz. Adja hozzá a lágy vajat, és gyúrja további 7–8 percig, amíg a tészta fényes nem lesz. Fedje le a tálat egy ruhával, és tegye félre meleg helyre körülbelül egy órára, hogy a tészta térfogata megduplázódjon.
Közben készítse el a fahéjas vajat: keverje össze a vajat, a fahéjat, a xilitolt és a vaníliát, és keverje addig, amíg sima masszát nem kap. Helyezze a megkelt tésztát egy liszttel megszórt munkafelületre, és nyújtsa ki téglalap alakúra. Kenje meg egyenletesen a tetejét fahéjas vajjal, majd tekerje szorosan fel a tésztát. Vágja 12 egyenlő, körülbelül 3 cm széles csigára, és tegye őket egy tepsire, hagyva közöttük helyet. Tegye félre újra 25 percre, hogy megkeljen.
Keverje össze a tojássárgáját a tejjel, és óvatosan kenje meg vele a tekercsek tetejét. Süssük 25-30 percig 180 °C-on (felső és alsó hő), amíg a fahéjas tekercsek szép barnára sülnek. Közben készítse el a krémet: keverje össze a lágy vajat a krémsajttal, a porcukorral és a Cinnamon Cookie Crunch krémmel, amíg sima és habos nem lesz.
Amikor a tekercsek kihűltek, kenje meg őket a krémmel, és szórja meg zúzott mézeskalács keksszel.
Táplálkozási értékek (12 darab közül 1)
Energia: 455 kcal
Fehérje: 8,5 g
Zsír: 22 g
Szénhidrát: 53,1 g
Miért olyan lenyűgözőek ezek a fahéjas sütemények?
Mert ötvözik a klasszikus házi süteményeket egy modern, fűszeres csavarral. Puhák, aromásak és gyönyörűen mutatnak az asztalon. A süteménykrém pedig mélyebbé, komplexebbé teszi az ízüket, és tökéletesen illik az őszi és téli szezonhoz.
A tartalom kizárólag oktatási és tájékoztatási céllal szolgál. Gondoskodunk arról, hogy tartalmuk tartalmilag helyes legyen. Mindazonáltal nem céljuk egyéni szakértői tanács helyettesítése, ami az olvasó konkrét helyzetéhez igazodik.