Recept fűszeres karfiol falatokhoz

A karfiol ebben a változatban megmutatja, hogy a zöldségek is lehetnek igazán kifejezőek. A ropogós, finoman fűszeres bevonat és az ázsiai stílusú szósz olyan kombinációt alkot, amely filmnézés közben snackként és vacsorához laktató köretként is jól működik. Ez a recept az egyszerű karfiolt valami sokkal érdekesebbé varázsolja.

fűszeres karfiol falatok

  1. Különleges ízek egy könnyű, sütött változatban
  2. Hozzávalók
  3. Elkészítés
  4. Miért érdemes elkészíteni ezt a karfiolváltozatot?

Különleges ízek egy könnyű, sütött változatban

A liszt és tej alapú tészta és a csípős fűszerek kombinációja finom, aranybarna bevonatot hoz létre, amely jól tapad a karfiolrózsákra. A Habanero Hot Chili szósz, mézzel, szójaszósszal, rizsecettel és gyömbérrel kombinálva, tökéletes egyensúlyt teremt a csípősség, az édesség és a savasság között. Szezámmaggal és metélőhagymával díszítve lenyűgöző látványt nyújt, és ízében egy jó ázsiai étterem ételeire emlékeztet.

Hozzávalók

A karfiolhoz:

  • 1 nagy karfiol
  • 1 csésze liszt
  • 1 csésze tej
  • 1 teáskanál fokhagyma por
  • 1 teáskanál paprika
  • 1/2 teáskanál só
  • 1/2 teáskanál fekete bors

A fűszeres szószhoz:

  • 1/4 csésze Allnutrition Habanero Hot Chili Sauce
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 evőkanál méz
  • 2 evőkanál rizsecet
  • 1 evőkanál szezámolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál reszelt gyömbér
  • 1 evőkanál szezámmag (díszítéshez)
  • metélőhagyma (díszítéshez) 

Elkészítés

fűszeres karfiol falatok

A karfiolt apró rózsákra szedjük. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, a tejet, a fokhagyma port, a paprikát, a sót és a borsot, hogy sima, sűrű tésztát kapjunk. Mártsa a karfiolrózsákat a tésztába, hagyja lecsöpögni a felesleget. Helyezze őket sütőpapírral bélelt tepsire, és süsse előmelegített 210 °C-os sütőben körülbelül 25 percig, amíg a bevonat szép barnára sül.

Közben készítse el a mártást: egy tálban keverje össze a Habanero Hot Chili mártást, a szójaszószt, a mézet, a rizsecetet, a szezámolajat, a préselt fokhagymát és a reszelt gyömbért. Keverje addig, amíg az összetevők egyenletes mázzá nem állnak össze.

Amikor a karfiol megsült, vegye ki a sütőből, és óvatosan bevonja az elkészített mártással. Helyezze vissza a tepsire, és süsse további 10 percig, hogy a máz megbarnuljon és karamellizálódjon.

Sütés után szórja meg szezámmaggal és apróra vágott metélőhagymával.

Miért érdemes elkészíteni ezt a karfiolváltozatot?

Mert ez egy remek módja annak, hogy változatossá tegyük a napi menüt anélkül, hogy sütnünk kellene vagy sok időt kellene a konyhában töltenünk. A darabok könnyűek, aromásak, és snackként, vacsoraként vagy köretként is tálalhatók rizs vagy tészta mellé. Ez a recept tökéletes mind gyors étkezéshez, mind pedig baráti összejövetelekhez.

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD