Vannak olyan délutánok, amikor kedve támad egy kis házias melegségnek – olyan, amelyhez sütemény illata és a finoman ropogó szélek hangja társul. A túrós croissant pontosan az a fajta sütemény, amely kellemes asszociációkat ébreszt: puha, vajas, a szájban elolvadó. És amikor Frulove Cherry-t rejtenek magukban, még csábítóbbá válnak. Ezek a kis édességek olyan ízűek, mint „egy pillanat magadnak”.
![fehérje croissant]()
- Sütés, amely a konyhádat egy kis, illatos cukrászdává varázsolja
- Miért érdemes elkészíteni őket?
- Hozzávalók (16 croissanthoz)
- Elkészítés
- Táplálkozási értékek (1 croissant)
- Miért mindig jobbak a házi croissantok?
Sütés, amely a konyhádat egy kis, illatos cukrászdává varázsolja
A tészta kinyújtásának pillanata, finom textúrája az ujjaid alatt, majd a kis croissantok tökéletes, bájos formákká való kinyújtása – mindez megteremti azt a hangulatot, ami a házi süteményeket annyira szerethetővé teszi. És amikor a vaj, a krémsajt és a cseresznye illata árad a sütőből, nehéz nem mosolyogni. A croissantok belül puhaak, kívül finoman ropogósak, és gyümölcsös ízükkel különleges karaktert kapnak.
Miért érdemes elkészíteni őket?
Mert néhány egyszerű hozzávalóból készülnek, gyorsan elkészíthetők, és olyan ízük van, mint egy kis házi luxus. A túró lágy és nedves tésztát eredményez, a vaj ropogósságot ad, a cseresznyés töltelék pedig minden falatot aromával és természetes édességgel tölt meg. Tökéletes sütemény a hétvégére, egy délutáni kávé mellé, a munkába, az ebéddobozba vagy ajándékba egy kedves embernek.
Hozzávalók (16 croissanthoz)
Ezenkívül
- 50 ml tej
- opcionális 30 g nádcukor megszóráshoz
Elkészítés
Tegye a túrót egy tálba, adjon hozzá kockára vágott hideg vajat, tojást, lisztet, sütőport és eritritolt. Kezdje el gyúrni a tésztát kézzel vagy keverőgéppel, amíg minden összekeveredik egy egyenletes, puha masszává. Helyezze a tésztát egy enyhén liszttel megszórt tésztalapra, és ossza két egyenlő részre. Mindkét részt néhány milliméter vastagságúra nyújtja, majd nyolc háromszögre vágja.
Helyezzen egy kis cseresznyés gyümölcskrémet minden háromszög széles végére – egy kis teáskanálnyi mennyiség elegendő ahhoz, hogy a töltelék sütés közben szépen eloszoljon. Tekerje mindegyik háromszöget a keskeny vége felé, hogy croissant alakú legyen. Helyezze a croissantokat egy sütőpapírral bélelt tepsire, kenje meg őket tejjel, és ha szeretné, szórja meg nádcukorral a ropogós kéreg érdekében. Sütjük 180 °C-on körülbelül 20 percig, amíg aranybarnára sülnek. Miután kihűltek, megszórhatjuk őket eritritol "cukormázzal".
Táplálkozási értékek (1 croissant)
Energia: 100 kcal
Szénhidrátok: 12,5 g
Fehérje: 4,4 g
Zsír: 4 g
Miért mindig jobbak a házi croissantok?
Mert olyan élményt nyújtanak, amit a boltban vásárolt péksütemények nem tudnak felülmúlni: a készítés pillanatát. Az egyes croissantok kinyújtása, a sütés illata, majd az első harapás, miközben még meleg, egy egész kis történetet alkotnak. És ez teszi ezeket a péksüteményeket nemcsak ízletessé, hanem egyedivé is.
A tartalom kizárólag oktatási és tájékoztatási céllal szolgál. Gondoskodunk arról, hogy tartalmuk tartalmilag helyes legyen. Mindazonáltal nem céljuk egyéni szakértői tanács helyettesítése, ami az olvasó konkrét helyzetéhez igazodik.