Recept vege-granolához áfonyával és kókuszjoghurtal

Vannak olyan reggelik, amelyekkel könnyedén kezdődik a nap – laktatóak, de nem nehezek, friss illatúak és valami megnyugtató van bennük. Ez a vegán granola pont ilyen: ropogós, a juharszirupnak köszönhetően enyhén karamellizált, és tele van diófélékkel, amelyek karaktert adnak neki. Kókuszjoghurtal kombinálva olyan tálat kapunk, amely egészséges desszertnek tűnik, és még ennél is finomabb.

vegán granola áfonyával és kókuszjoghurtal

  1. Ropogós, aromás és tele növényi energiával
  2. Hozzávalók a juhar granolához áfonyával
  3. A kókuszjoghurt hozzávalói
  4. Elkészítés
  5. Miért érdemes elkészíteni?

Ropogós, aromás és tele növényi energiával

A juhar aromája, a finom kókusz és a fekete áfonya természetes édessége mélységet és kellemes, „meleg” ízt adnak ennek a granolának. Amikor kivesszük a sütőből, olyan illata van, mint egy kis házi pékségnek, és ha krémes kókuszjoghurtot és növényi fehérjét adunk hozzá, akkor tökéletes egyensúlyt teremt a desszert élvezete és a tápláló étkezés között.

Hozzávalók a juhar granolához áfonyával

  • 40 g zabpehely
  • 20 g apróra vágott dió
  • 20 g apróra vágott mandula
  • 20 g napraforgómag
  • 20 g tökmag
  • 20 g kókuszreszelék
  • 1 evőkanál juharszirup
  • 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
  • 50 g szárított áfonya

A kókuszjoghurt hozzávalói

  • 150 g kókuszjoghurt
  • 1 evőkanál juharszirup (opcionális)
  • 1 kanál (kb. 30 g) VEGÁN FEHÉRJE

Elkészítés

Egy nagy tálban keverjük össze a zabot, a diót, a mandulát, a napraforgómagot, a tökmagot és a kókuszreszeléket, és keverjük el, hogy egyenletesen eloszlassuk. Adjuk hozzá a juharszirupot és az olvasztott kókuszolajat, majd keverjük újra, hogy nedves, kissé ragadós keverék keletkezzen. A granolát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 160 °C-on 15-20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Miután kihűlt, belekeverjük a szárított áfonyát.

Egy külön tálban keverjük össze a kókuszjoghurtot a juharszirupmal (ha édesebb ízt szeretnénk) és a VEGAN PROTEIN-nel. Tegyünk egy adag granolát egy tálba, és öntsük rá a joghurtkrémet. Díszíthetjük friss áfonyával vagy egy csipetnyi dióval.

Miért érdemes elkészíteni?

Ez egy gyors, praktikus és 100%-ban növényi alapú reggeli, amelyet előre elkészíthetünk – a granola sütés után több adagra is elegendő. Minden tál energia, rost és egészséges zsírok forrása, és a VEGAN PROTEIN hozzáadásával kiegyensúlyozott étkezéssé válik, amely tökéletes munka előtt, edzés után vagy könnyű ebédként. 

ÁRUCIKK ÉRTÉKELÉSE:
0 / 5 5 0
SFD