Recept vege-granolához áfonyával és kókuszjoghurtal
Vannak olyan reggelik, amelyekkel könnyedén kezdődik a nap – laktatóak, de nem nehezek, friss illatúak és valami megnyugtató van bennük. Ez a vegán granola pont ilyen: ropogós, a juharszirupnak köszönhetően enyhén karamellizált, és tele van diófélékkel, amelyek karaktert adnak neki. Kókuszjoghurtal kombinálva olyan tálat kapunk, amely egészséges desszertnek tűnik, és még ennél is finomabb.
![vegán granola áfonyával és kókuszjoghurtal]()
- Ropogós, aromás és tele növényi energiával
- Hozzávalók a juhar granolához áfonyával
- A kókuszjoghurt hozzávalói
- Elkészítés
- Miért érdemes elkészíteni?
Ropogós, aromás és tele növényi energiával
A juhar aromája, a finom kókusz és a fekete áfonya természetes édessége mélységet és kellemes, „meleg” ízt adnak ennek a granolának. Amikor kivesszük a sütőből, olyan illata van, mint egy kis házi pékségnek, és ha krémes kókuszjoghurtot és növényi fehérjét adunk hozzá, akkor tökéletes egyensúlyt teremt a desszert élvezete és a tápláló étkezés között.
Hozzávalók a juhar granolához áfonyával
- 40 g zabpehely
- 20 g apróra vágott dió
- 20 g apróra vágott mandula
- 20 g napraforgómag
- 20 g tökmag
- 20 g kókuszreszelék
- 1 evőkanál juharszirup
- 1 evőkanál olvasztott kókuszolaj
- 50 g szárított áfonya
A kókuszjoghurt hozzávalói
- 150 g kókuszjoghurt
- 1 evőkanál juharszirup (opcionális)
- 1 kanál (kb. 30 g) VEGÁN FEHÉRJE
Elkészítés
Egy nagy tálban keverjük össze a zabot, a diót, a mandulát, a napraforgómagot, a tökmagot és a kókuszreszeléket, és keverjük el, hogy egyenletesen eloszlassuk. Adjuk hozzá a juharszirupot és az olvasztott kókuszolajat, majd keverjük újra, hogy nedves, kissé ragadós keverék keletkezzen. A granolát szétterítjük egy sütőpapírral bélelt tepsiben, és 160 °C-on 15-20 percig sütjük, amíg aranybarna nem lesz. Miután kihűlt, belekeverjük a szárított áfonyát.
Egy külön tálban keverjük össze a kókuszjoghurtot a juharszirupmal (ha édesebb ízt szeretnénk) és a VEGAN PROTEIN-nel. Tegyünk egy adag granolát egy tálba, és öntsük rá a joghurtkrémet. Díszíthetjük friss áfonyával vagy egy csipetnyi dióval.
Miért érdemes elkészíteni?
Ez egy gyors, praktikus és 100%-ban növényi alapú reggeli, amelyet előre elkészíthetünk – a granola sütés után több adagra is elegendő. Minden tál energia, rost és egészséges zsírok forrása, és a VEGAN PROTEIN hozzáadásával kiegyensúlyozott étkezéssé válik, amely tökéletes munka előtt, edzés után vagy könnyű ebédként.
HOZZÁADVA:
13/12/2025
A tartalom kizárólag oktatási és tájékoztatási céllal szolgál. Gondoskodunk arról, hogy tartalmuk tartalmilag helyes legyen. Mindazonáltal nem céljuk egyéni szakértői tanács helyettesítése, ami az olvasó konkrét helyzetéhez igazodik.
https://allnutrition.hu/images/g/minSMALL_639011304666846989.jpg
SFD